Demiteri în scandalul vaccinurilor. Florian Bodog schimbă din funcţie cinci şefi DSP
Directorii executivi şi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică din Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov vor fi schimbaţi din funcţii, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, decizia fiind luată în urma unei analize privind implementarea campaniei naţională de vaccinare. Ceilalţi directori de direcţii de sănătate publică din ţară vor primi avertismente scrise.
De Redactia Observator la 26.07.2017, 20:21Directorii executivi şi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică din Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov vor fi schimbaţi din funcţii, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, decizia fiind luată în urma unei analize privind implementarea campaniei naţională de vaccinare. Ceilalţi directori de direcţii de sănătate publică din ţară vor primi avertismente scrise.
Ministerul Sănătăţii arată, într-un comunicat de presă, că, în urma analizei riguroase a raportărilor din teritoriu şi a evaluării de performanţă în cazul direcţiilor de sănătate publică privind implementarea campaniei naţională de vaccinare, ministrul Florian Bodog a luat decizia de a schimba din funcţii directorii executivi şi directorii executivi adjuncţi de DSP din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov.
”În cazul celorlalţi directori de direcţii de sănătate publică din ţară s-a decis transmiterea unui avertisment scris”, menţionează MS.
Potrivit sursei citate, propunerea de schimbare a şefilor de DSP din cele cinci judeţe a fost prezentată premierului Mihai Tudose, ”în scopul eficientizării activităţii instituţiilor de sănătate publică la nivel local”.
- Premierul Tudose, despre părinţii care refuză vaccinarea: "Când condamni copilul la moarte, nu ştiu în ce...
- Premierul infirmă informaţiile privind o posibilă remaniera a ministrului Sănătăţii: "Nu remaniez pe nimeni....
- CIFRE ALARMANTE! Peste 4.500 de copii NEVACCINAŢI împotriva RUJEOLEI, doar la Vaslui! Cele mai multe cazuri au la...
”Direcţiile de sănătate publică reprezintă actori importanţi în strategia naţională de creştere a ratei de vaccinare împotriva rujeolei şi a altor boli contagioase. Obiectivul asumat de România privind acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigură protecţia deplină a populaţiei împotriva situaţiilor de epidemie. După cum se poate constata din Raportul privind Programul Naţional de Vaccinare, publicat astăzi de Ministerul Sănătăţii, cinci direcţii de sănătate publică nu au reuşit să îşi îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel judeţean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat”, mai arată MS.
Ministerul Sănătăţii precizează că ”vaccinarea împotriva bolilor contagioase şi periculoase, ca rujeola, este o prioritate naţională”.
MS face apel la părinţi şi la toate instituţiile implicate în asigurarea serviciilor de sănătate publică să sprijine campania de vaccinare.
Sursa: News.ro