Duşuri dese, sesiuni de înot, fructe şi legume pentru animalele de la grădina zoo din Timişoara
Sunt aproape 40 de grade la Timişoara şi nu doar oamenii suferă de cald, ci şi animalele de la Zoo! Deşi au norocul să stea printre copaci, unde temperatura este mai mică decât în centrul oraşului, locatarii grădinii zoologice nu sunt tocmai în largul lor.
De Redactia Observator la 02.07.2019, 17:09Sunt aproape 40 de grade la Timişoara şi nu doar oamenii suferă de cald, ci şi animalele de la Zoo! Deşi au norocul să stea printre copaci, unde temperatura este mai mică decât în centrul oraşului, locatarii grădinii zoologice nu sunt tocmai în largul lor. Îngrijitorii le vin însă în ajutor cu soluţii anti-caniculă cum ar fi duşurile sau îngheţata.
Duşuri dese, sesiuni de înot, fructe şi legume reci şi proaspete, dar şi multă umbră. Animalele de la Zoo Timişoara respectă întocmai recomandările medicilor pentru caniculă. Iar îngrijitorii se asigură că toată lumea se simte cât mai bine posibil.
Călin Călămar, Director Zoo: Folosim foarte multe alimente suculente, lubeniţă, castraveţi sau altele care au un conţinut ridicat de apă. La ciute locul unde le adăpăm e o zonă mai noroioasă unde ele se pot îmbăia chiar dacă pare ciudat.
Aşa se face că, în timp ce oraşul se topeşte la aproape 40 de grade celsius, grădina zoologică este o oază de linişte şi relaxare. Sigur că armonie nu e chiar mereu, mai ales când urşii au parte de un meniu special.
Călin Călămar, Director Zoo: La urşi le dăm hrană normală şi în vase la fel le punem fructe şi legume în apă şi apoi băgăm în camera frigorifică şi le dăm un fel de îngheţată.
Chiar dacă temperatura în Grădina Zoologică este mai mică şi cu câteva grade decât în centru, animalele trebuie protejate de căldură, spun specialiştii. Deshidratarea este la fel de periculoasă pentru ele cum este şi pentru oameni. În plus, din cauza căldurii pot deveni nervoase şi agitate. Animalele cele mai afectate sunt cele originare din zone reci sau cele care au strat de blană gros.