E post, dar ne răsfăţăm cu bunătăţi din peşte
E weekend. E dezlegare la peşte. E coadă la pescării. Chiar dacă peştele e scump şi mai mult din import, oamenii cumpără cât să-şi facă pofta. Mulţumiţi sunt cei care ajung la păstrăvării. Peştele proaspăt pescuit e numai bun de pus pe masă
De Redactia Observator la 29.11.2015, 19:40E weekend. E dezlegare la peşte. E coadă la pescării. Chiar dacă peştele e scump şi mai mult din import, oamenii cumpără cât să-şi facă pofta. Mulţumiţi sunt cei care ajung la păstrăvării. Peştele proaspăt pescuit e numai bun de pus pe masă
Odată pescuit, păstrăvul poate ajunge pe masa clienţilor. Nu toată lumea are norocul să cumpere direct de la păstrăvărie. Însă, în post, e coadă şi la pescăriile din oraşe, dar şi în hipermarketuri.
În hipermarket, somnul şi păstrăvul se vând cu 20 de lei pe kilogram, iar crapul cu 24 de lei. Kilogramul de dorada se vinde cu 30 de lei. Cine nu ştie sau nu vrea să gătească peştele acasă, are o alternativă în marile oraşe. Târgurile culinare.
În Postul Crăciunului, e dezlegare la peşte în fiecare sâmbătă şi duminică.