Evenimente în Bucureşti, joi 10 octombrie. Ce nu trebuie să ratezi
Începem să ne apropiem, uşor, uşor, de sfârşitul de săptămână, aşa că reţeta de evenimente care se desfăşoară în Bucureşti este în creştere, ceea ce înseamnă că joi, 10 octombrie 2024, chiar avem de unde să alegem unde vrem să mergem sau ce vrem să facem.
De Redactia Observator la 09.10.2024, 08:09Joi, 10 octombrie, înseamnă o nouă zi de muncă pentru cei mai mulţi dintre bucureşteni. Totuşi, în condiţiile în care ne apropiem de sfârşitul de săptămână, începem să resimţim nevoia unor ore libere.
Iar pentru cei care au curajul de a se bucura, deja, de câteva ore libere am decis să facem o selecţie de evenimente care v-ar putea interesa pentru joi, 10 octombrie 2024, indiferent că vorbim de concerte, expoziţii sau piese de teatru.
Piese de teatru în Bucureşti, joi 10 octombrie
Pentru cine are chef de o porţie zdravănă de râs recomandăm comedia "Bucluc la Operă", care se joacă de la ora 19.00, la Teatrul Elisabeta. Mihai Marinescu joacă în rolul marelui tenor Tito Merelli, cunoscut şi ca Il Stupendo.
Pentru cine caută ceva mai profund recomandăm piesa "Oleanna", de la Teatrul Excelsior, ora 20.00. Piesa are la bază o creaţie a dramaturgului american David Mamet, creaţie pe care acesta a lansat-o în 1992.
Concerte în Bucureşti, joi 10 octombrie
Solistul Bruce Liu susţine un concert simfonic la Ateneul Român, de la ora 19.00. Acesta este susţinut, în demersul său, de Orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu, dirijor Gabriel Bebeșelea. Din program nu lipsesc creaţii semnate George Enescu, Aleksandr Scriabin sau Paul Dukas.
Tot de la ora 19.00, dar în Club Expirat Halele Carol, avem un concert susţinut de Madball, Nasty şi Born from pain. Organizatorii susţin că "păstrând vie esența muzicii hardcore, showul din București se va desfășura fără gard în fața scenei".
Expoziţii în Bucureşti, joi 10 octombrie
La Palatul Şuţu continuă să fie prezentate două expoziţii extrem de interesante şi despre care noi am mai vorbit: "Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești" şi "Dinamica palatelor voievodale de la București și Târgoviște în perioada medievală".
Pe de altă parte, la Muzeul Naţională de Artă Contemporană a României este prezentată, în continuare, expoziţia "Răsucirea. Triumful provinciei, amurgul imperiilor". Este vorba despre o expoziţie în care sunt prezentate obiecte ce provin din colecţii a 17 muzee naţionale sau locale.