Festivalul Prunei din Harghita
Tocăniţă de mistreţ cu ciuperci la ceaun sau gomboţi cu prune şi magiun. Stropiţi din belşug cu pălincă de fructe proaspete. Aşa a arătat meniul pentru pofticioşi, la Festivalul Prunei din Harghita. Oamenii locului s-au întrecut în preparate alese iar invitaţii abia dacă au ştiut ce să guste mai întâi.
De Redactia Observator la 31.08.2014, 19:48Tocăniţă de mistreţ cu ciuperci la ceaun sau gomboţi cu prune şi magiun. Stropiţi din belşug cu pălincă de fructe proaspete. Aşa a arătat meniul pentru pofticioşi, la Festivalul Prunei din Harghita. Oamenii locului s-au întrecut în preparate alese iar invitaţii abia dacă au ştiut ce să guste mai întâi.
Tocăniţa de mistreţ bolboroseşte într-un ceaun adânc. Gustul de carne de vânat se amestecă, încet-încet, cu cel al ciupercilor proaspăt culese din pădure şi al legumelor din grădină. Mirosul îmbietor învăluie pajiştea verde de la marginea localităţii Dealu.