Un fost fotbalist din Târgu Mureş a dat lovitura cu berea artizanală pe care o produce singur
Şi şi-a numit afacerea după câinele său, care i-a fost alături încă de când a reuşit să producă prima sticlă de bere, în propriul apartament.
De Redactia Observator la 23.01.2019, 11:04Şi şi-a numit afacerea după câinele său, care i-a fost alături încă de când a reuşit să producă prima sticlă de bere, în propriul apartament. Astăzi, micuţa fabrică a ajuns la o capacitate de producţie de 3.000 de litri pe lună. Iar comenzile curg, pentru că băutura se vinde imediat în pub-urile din oraş.
După ce a mers într-un local specializat în bere artizanală, Călin a vrut să afle cum se produce această băutură tot mai apreciată.
Călin Ignat: Am inceput sa aflu diferenta intre beri. Am aflat ca fiecare bere artizanala ascunde o poveste in spate si am simtit de la prima bere cum s-a declansat un click.
Şi aşa a pornit experimentul. Cu o conservă cu extract de malţ şi hamei şi două găleţi. Prima încercare a fost un dezastru, dar asta nu l-a descurajat.
Călin Ignat: Mi-am achizitionat un utilaj care imita utilajele mari de productie si am inceput sa fac primele retete din grane, sa iau maltul de orz, sa combin retete si sa fac prima bere de la A la Z
Iar supervizorul încercărilor sale a fost Noah, un Golden Retriever care i-a ţinut tot timpul companie. Aşa a decis Călin să-şi numească berea după câinele său. Brevetul de fabricaţie l-a primit chiar în ziua în care Noah a împlinit 10 ani.
Călin Ignat: Oamenii care ma cunosc ma asociaza mereu cu noah pt ca suntem peste tot impreuna. Daca adunam momentele cand am fost despartiti nu stiu daca strangem in 11 ani 2-3 saptamani. E un simbol al meu
Tânărul antreprenor s-a văzut nevoit să traducă o grămadă de cărţi de specialitate. Succesul nu s-a lăsat însă aşteptat.
Călin Ignat: Am scos prima sarja inainte de craciun. Şi spre surprinderea mea s-a vandut in primele 2 zile de la fabrica intr-o saptamana jumatate in restul localurilor din oras.
Sorin Dălălău, manager magazin de bauturi alcoolice: E foarte fresh foarte buna se simte ca respecta reteta si topul de fermentare.
O sticlă de bere produsă de Călin costă aproape 9 lei. În România, piaţa de bere artizanală este în plină expansiune. Anul trecut, ajunsese la o cotă de peste 5%. Totuşi, nivelul producţiei la noi este departe de restul Europei, unde berea artizanală reprezintă chiar şi 20% din vânzări.