Habar nu aveaţi! Ce nu ŞTIAŢI despre FASOLEA VERDE
Este la îndemâna oricui, însă puţini ştiu că fasolea verde este un adevărat cocktail de aminoacizi şi vitamine
De Redactia Observator la 19.08.2014, 21:17Este la îndemâna oricui, însă puţini ştiu că fasolea verde este un adevărat cocktail de aminoacizi şi vitamine
Aceasta conţine o cantitate considerabilă de potasiu, calciu, fier, în vitaminele B1, B2 ,C, K şi fibre (o porţie asigură 20% din necesarul zilnic de fibre de foarte bună calitate) şi se recomandă ca aliment-medicament mai ales diabeticilor, persoanelor în vârstă care suferă de osteoporoză, dar şi celor aflate în convalescenţă.
Conţinutul ridicat de fibre al fasolei reglează glicemia, ţinând astfel de foame şi menţinâd concomitent nivelul energetic. Există dovezi promiţătoare care arată că fasolea ar putea contribui la împiedicarea apariţiei cancerului, cu precădere celor de pancreas, de colon, de sân şi de prostată.
Fasolea conţine o categorie de fitoestrogeni numiţi “lignani”, cu proprietăţi asemănătoare estrogenului.
De asemenea, aceasta conţine şi o serie de compuşi numiţi “fitaţi”, despre care se spune că previn apariţia unor tipuri de cancer digestiv. Studiile epidemiologice au arătat că persoanele care consumă cantităţi mari de fasole nu sunt la fel de predispuse la apariţia cancerului şi se presupune că acesta este parţial şi un rezultat al acţiunii fitaţilor din fasole.