AFACEREA Hexi Pharma: Dan Condrea invocă datorii de 20 milioane euro. Beneficiare ar fi două off-shore-uri din Cipru pe care le controlează
Motivul invocat de Hexi Pharma pentru intrarea în insolvenţă îl reprezintă datoriile firmei la bugetul de stat, dar şi faţă de două companii din Cipru, care s-ar ridica la aproximativ 20 de milioane de euro. Însă, potrivit site-ului Rise Project, cele două firme din Cipru sunt de fapt două off-shore-uri controlate chiar de patronul Dan Condrea.
De Redactia Observator la 13.05.2016, 12:53Motivul invocat de Hexi Pharma pentru intrarea în insolvenţă îl reprezintă datoriile firmei la bugetul de stat, dar şi faţă de două companii din Cipru, care s-ar ridica la aproximativ 20 de milioane de euro. Însă, potrivit site-ului Rise Project, cele două firme din Cipru sunt de fapt două off-shore-uri controlate chiar de patronul Dan Condrea.
Compania Hexi Pharma susține, în cererea de intrare în insolvență depusă la Tribunalul București, că are de plătit datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat și către diverși furnizori, dar și facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro.
Cele două firme din Cipru sunt Hatom Limited Limassol și Chemical&Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, care sunt de fapt, potrivit Rise Project, două off-shore-uri controlate de patronul Dan Condrea.
"Societatea noastră nu mai poate face față datoriilor comerciale şi fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile", se arată în cererea înaintată instanței.
De asemenea, în cererea de insolvență, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a depus un registru de încasări și plăți, din perioada 1 octombrie 2015 - 4 mai 2016, în care arată că firma a avut 6.994 de operațiuni, încasări şi plăți. În total, încasările se ridică la suma de 16.506.657 de lei, iar plățile la 16.619.607 lei.
În plus, Dan Condrea mai solicită instanței desemnarea ca administrator judiciar a Casei de Insolvență Transilvania.
Site-ul riseproject.ro susţine că afaceristul Dan Alexandru Condrea a scos peste un milion de euro, în tranșe lunare, din offshore-ul cipriot în care își exporta profiturile din afacerea cu dezinfectanți.
"Banii erau practic indemnizația pentru conducerea firmei cipriote CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Limited, vehiculul prin care Condrea a umflat artificial cheltuielile firmei lui din România. Efectul: profituri mai mici și taxe la stat diminuate. Același stat care i-a asigurat, practic, prin spitalele publice, grosul veniturilor. Și tatăl afaceristului, Vergiliu Condrea, farmacist și fondator al grupului Hexi, a beneficiat direct de banii colectați în contul offshore. Condrea-senior a fost chiar director în firma cipriotă", scrie Rise Project.
Citeşte continuarea materialului despre cum îşi obţinea banii Dan Condrea pe riseproject.ro.