Iaşiul, în război cu studiourile de videochat. Orice tip de reclamă ar putea fi interzisă
Iaşiul declară război industriei videochat. Orice tip de reclamă la studiourile de acest gen ar putea fi interzisă în capitala Moldovei. Primarul a depus un proiect de hotărâre care interzice publicitatea la astfel de activităţi, iar dacă se va pune în aplicare, decizia ar fi o premieră în România.
De Redactia Observator la 29.01.2020, 11:13Iaşiul declară război industriei videochat. Orice tip de reclamă la studiourile de acest gen ar putea fi interzisă în capitala Moldovei. Primarul a depus un proiect de hotărâre care interzice publicitatea la astfel de activităţi, iar dacă se va pune în aplicare, decizia ar fi o premieră în România.
Amenzile ar putea fi usturătoare, iar explicaţia edilului este clară. Agresivitatea reclamelor şi amplasarea maşinilor cu însemnele studiourilor de videochat în proximitatea unversităţilor şi şcolilor au un impact negativ asupra studenţilor sau a elevilor.
O obişnuinţă ce ar putea să devină, în scurt timp, istorie în Iaşi. Primarul le-a declarat "război deschis" studiourilor de videochat.
Mihai Chirică, primarul oraşului Iaşi: Am constatat o agresivitate foarte mare în ultima perioadă prin promovarea acestei activităţi prin preajma campusurilor universitare şi şcolare. Am încercat cu Poliţia Locală să îi îndepărtăm.
Nu este prima dată când municipalitatea încearcă să elimine publicitatea firmelor de profil. În urmă cu trei ani s-au interzis prin hotărâre de Consiliu Local toate reclamele în zonele campusurilor universitare, dar atunci au început să apară maşinile colantate, tolerate de lege.
Acum, proiectul este mult mai restrictiv. O maşină care face publicitate va căpăta un alt regim şi va putea fi parcată doar acolo unde nu se expune public.
Mihai Chirică, primarul oraşului Iaşi: Tot ce prezintă această temă de tip cam-chat este interzis pe raza municipiului Iaşi şi punct.
Studenţii şi studentele spun că s-au obişnuit şi că au învăţat să le ignore. Specialiştii consideră că tinerii care aleg această profesie o fac pentru că au unele neajunsuri.
Monica Dobrea, psiholog: Viaţa de student este o primă etapă care vine cu foarte multe responsabilităţi. Este generată acea teamă de a fi departe de casă şi atunci îşi doresc să aibă parte de un câştig rapid şi consistent.
Între 400 şi 6.500 de lei pe zi este doar una dintre ofertele înscrise pe maşinile parcate foarte aproape de universităţi. Una dintrele ele de exemplu este parcată la nici 500 de metri de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, una dintre cele mai mari din Moldova.
Dacă o să fie aprobat, proiectul urmează să intre în vigoare de luna viitoare, iar cei care nu respectă legea riscă să primească amenzi de până la 2.500 de lei.