Îi găseşti la orice colţ de stradă, fără să ştii ce ascund! Pericolul din spatele covrigilor calzi
Mirosul îmbietor de la orice colţ de stradă, preţul mic şi graba fac ca fiecare român să ia câte un covrig în drum spre serviciu sau şcoală
De Redactia Observator la 30.04.2014, 15:42Mirosul îmbietor de la orice colţ de stradă, preţul mic şi graba fac ca fiecare român să ia câte un covrig în drum spre serviciu sau şcoală
Puţini ştiu, însă, că produsul atât de mult iubit poate provoca probleme de sănătate! Covrigii calzi, consumați zilnic pe perioade mari de timp, determină acumularea nedorită de kilograme în plus, uneori până în punctul în care determină instalarea supraponderabilității și chiar a obezității, ambele foarte periculoase pentru sănătate.
Astfel, medicii nutriționiști au descoperit că persoanele care mănâncă zi de zi un covrig de la simigerii au o greutate de două ori mai mare decât cele care consumă un covrig pe luna.
De asemenea, deși oferă o senzație de sațietate, covrigii nu au niciun fel de valoarea nutritivă, ba chiar favorizând apariția diabetului. Nutriționiștii avertizează că făina albă, care stă la baza acestor produse, conține o cantitate mare de amidon care, în urmă ingerării, se descompune în glucoză.