Începe bătălia pe piaţa auto din România! Care este cea mai ieftină mașină electrică vândută la noi în ţară (Video)
În România, ţara care importă printre cele mai multe rable din Uniunea Europeană, maşinile electrice sunt încă o raritate.
De Redactia Observator la 04.02.2018, 16:20- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
În România, ţara care importă printre cele mai multe rable din Uniunea Europeană, maşinile electrice sunt încă o raritate.
Românii le admiră, şi-ar dori să le cumpere, dar preţul îi ţine departe de ele. Nu mai contează nici consumul scăzut, nici faptul că poluează foarte puţin.
- Citeşte şi: Timişoara are prima staţie de încărcare pentru maşini electrice într-un aeroport din România
Românii încă admiră de la distanţă maşinile electrice. Şi-ar dori să le cumpere, dar preţul îi ţine departe de ele.
Cifrele arată că vânzările de mașini electrice și hibride au ajuns în România la 2.074 de unități, în primele 10 luni ale anului 2017.
O creştere cu 148% față de aceeași perioadă din anul anterior.
În plus, în statul îi ajută pe cei ce vor să-și achiziționeze o mașină electrică. Astfel, cei care îşi vor cumpăra un automobil 100% electric vor primi prin Programul Rabla Plus 2018 un ajutor de circa 6.000 de euro.
Cea mai ieftină mașină electrică vândută în România
Potrivit celor de la playtech.ro, cea mai ieftină mașină electrică este una marca Renault.
Mai precis, Renault Twizy Electric.
Costă costă 7.000 de euro, poate transporta doi pasageri și are o viteză maximă de până la 80 de kilometri la oră.
Autonomia bateriei este de până la 100 de km. La acest preţ se mai adaugă chiria bateriei: de la 30 euro cu TVA pe lună, pentru un rulaj de 2.500 de kilometri pe an.
Din păcate, cei care doresc să-și cumpere un Renault Twizy Electric nu pot beneficia de ajutorul de la stat, prin Programul Rabla Plus 2018, întrucât Twizy este inclus la categoria cvadricicluri.
Cum funcţionează Programul Rabla 2018
Persoanele care doresc să beneficieze de reducerea oferită de stat prin programul Rabla 2018, trebuie să se prezinte cu autoturismul vechi la un centru autorizat de colectare și casare.
Colectorul eliberează certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, precum și tichetul electronic în valoare de 6.500 lei.
Proprietarul autovehiculului casat trebuie să obțină copii legalizate ale certificatului de înmatriculare și ale certificatului de distrugere, ce vor fi utilizate ulterior în vederea radierii autoturismului din evidență circulației.
Proprietarul autovehiculului casat (sau deținătorul tichetelor valorice) se poate înscrie apoi la un dealer sau producător autorizat în vederea achiziționării unuia autoturism nou, pe baza unui dosar ce trebuie să conțină următoarele documente:
- actul de indentitate al proprietarului, în copie și în original;
- tichetul valoric în original;
- certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, în copie legalizata;
- certificatul de radiere din evidență circulației a autovehiculului vechi, în original;
- în cazul contractelor de leasing este necesară și declarația pe proprie răspundere, în formă autentificată de notarul public, prin care proprietarul își exprimă în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculul nou la finalul perioadei de leasing.
În factura emisă de producător sau dealer se va evidenția prețul autovehiculului nou, precum și diferența de plată aferentă reducerii oferite de stat prin prima de casare.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și