Iti doresti sa devii mamica? Iata 7 lucruri esentiale care tin de pregatirea corpului si a psihicului tau
Vine un moment in viata unui cuplu cand decizia de a aduce pe lume un copil este una dintre cele mai responsabile abordari. Niciodata nu stii cat de pregatita esti tu, si chiar partenerul tau, insa pana la urma care este momentul in care se produce declicul?
De Redactia Observator la 26.07.2018, 10:36Vine un moment in viata unui cuplu cand decizia de a aduce pe lume un copil este una dintre cele mai responsabile abordari. Niciodata nu stii cat de pregatita esti tu, si chiar partenerul tau, insa pana la urma care este momentul in care se produce declicul?
In mod sigur parerile sunt impartite si tin de evolutia fiecarei relatii in parte, mai cu seama cu cat aceasta decizie este una care va schimba si va reda o alta perspectiva asupra vietii de familie.
Dar daca este sa ne referim strict la partea feminina a cuplului, iata ce ar trebui sa stii si cum ar trebuie sa te pregatesti pentru vestea cea mare atat din punct de vedere fizic, cat si mental dupa cum urmeaza:
-
Incearca sa intelegi si sa accepti schimbarile care vor veni in viata ta
-
Nu renunta la exercitiile fizice, dar integreaza-le intr-un program corect
Realizeaza un control medical
In cadrul unei clinici de obsterica-ginecologie din sector 1 ai posibilitatea sa iti efectuezi o serie de investigatii care iti ofera raspunsuri cu privire la starea ta de sanatate si daca organismul tau este pregatit sa sustina si sa duca la termen o sarcina. Fie ca este vorba despre analizele de sange, testul Papanicolau, teste genetice, acestea vor da indicatiile utille medicului si ulterior, se va recurge la pasii necesari imunizarii organismului (acolo unde e cazul).
Reevalueaza-ti stilul de viata
Odata imbratisata aceasta decizie, este bine sa te preocupi de evaluarea obiceiurilor precum si a tabieturilor tale. Daca utilizai ca metoda de contraceptie pastilele, ar fi cazul sa renunti la ele, la fumat, precum si la consumul de alcool. De la acest moment, poti introduce dietei tale atat vitamine prenatale si acid folic.
Adapteaza alimentatia nevoilor curente
Alimentatia trebuie sa contina un aport serios de vitamine, minerale si toti nutrientii necesari corpului tau pentru a duce sarcina cu bine. Carentele de vitamine pot pune in pericol dezvoltarea armonioasa a viitorului bebelus, ca atare e bine sa te pregatesti din timp. Nu uita nici ca hidratarea este extrem de importanta.
Asigura-te ca vei avea parte de sprijin si suport emotional
In mod sigur aceasta perioada minunata in care vei intra se va rasfrange emotional asupra si asupra partenerului tau, dar si a membrilor familiei. Este esential sa luati lucrurile cu calm si sa intelegi tu in primul rand cat de bine e sa te simti echilibrata din toate punctele de vedere. Perioada celor 9 luni va treece destul de rapid, ca atare e bine sa stii ca ai ajutor si ulterior. Provocarea cea mare incepe pentru voi abia din acel punct.
Fa planuri, dar ramai ancorata in concret
Aparitia unui nou memebru in familie este motiv de de sarbatoare mai ales cand cel mic este atat de dorit. Pentru ca hormonii tai te vor lua cu asalat in aceasta perioada, ar fi bine sa tragi aer in piept si sa te relaxezi inca de pe acum. Cat inca mai poti! Incearca sa ai o viziune cat se poate de coerenta a noului statut si nu te indeparta de varianta cat mai reala a minunatei povesti.
Incearca sa intelegi si sa accepti schimbarile care vor veni in viata ta
Corpul tau este suspus schimbarilor in viitoarea perioada, asadar ar fi de preferat sa nu te panichezi si sa accepti totul etapa cu etapa. E varianta cea mai sanatoasa si totodata si cea mai sigura.
Nu renunta la exercitiile fizice, dar integreaza-le intr-un program corect
Miscarea te va poate ajuta sa ai o sarcina usoara, un travaliu mai scurt si de ce nu chiar o nastere mai putin dificila. Consulta medicul cu privire la exercitiile pe care le poti face mai ales dupa ce ramai insarcinata si integreza-le intr-un program corect de efectuare.