Lipsa comisiilor, teama medicilor de reţete! 130 de pacienţi MOR ZILNIC, din cauza lipsei medicamentelor!
Lipsa medicamentelor vitale, medici fricoşi şi ore întregi de aşteptare pe holurile spitalelor. Sunt principalele nemulţumiri ale pacienţilor, deja transmise autorităţilor, la lansarea unei aplicaţii special construite pentru identificarea celor mai grave probleme din sistem. Una dintre ele lasă bolnavii de cancer fără tratament, pentru că medicii oncologi se tem să prescrie pastilele. 130 de pacienţi mor zilnic din lipsa medicamentelor, iar numărul lor ar putea creşte rapid într-un timp foarte scurt.
De Redactia Observator la 06.06.2017, 22:55Lipsa medicamentelor vitale, medici fricoşi şi ore întregi de aşteptare pe holurile spitalelor. Sunt principalele nemulţumiri ale pacienţilor, deja transmise autorităţilor, la lansarea unei aplicaţii special construite pentru identificarea celor mai grave probleme din sistem. Una dintre ele lasă bolnavii de cancer fără tratament, pentru că medicii oncologi se tem să prescrie pastilele. 130 de pacienţi mor zilnic din lipsa medicamentelor, iar numărul lor ar putea creşte rapid într-un timp foarte scurt.
Marius este bolnav de hemofilie.
O boală care, cu tratament, trece neobservată. Cu "ajutorul" sistemului care îi lasă pe bolnavi periodic fără tratament periodic, e însă mortală.
Iar Marius, se loveşte de birocraţie în fiecare lună. Deşi sunt fonduri, unele spitale nu eliberează tratamentul. Prin urmare, pacienţii sunt puşi pe drumuri.
Aplicaţia lansată astăzi va cuprinde probleme punctuale ale bolnavilor care vor ajunge exact la cei care le pot rezolva. Ce va fi mai departe, vom vedea.
Mai ales că de multe ori blocajele sunt cauzate chiar de autorităţi. Desfiinţarea comisiile de specialitate de la nivelul Casei de Asigurări lasă pacienţii fără tratament, pentru că medicii se tem să prescrie tratamente scumpe.
130 de bolnavi de cancer mor în fiecare zi din lipsa medicaţiei. Iar lucrurile nu par să se îmbunătăţească.
Medicii reclamă modul în care au fost stabilite normele de prescriere şi nu-şi asumă plata reţetelor. Asociaţiile de pacienţi propun înfiinţarea unor comisii la nivelul spitalelor.
De la CNAS vine doar susţinere morală.
De la 1 martie numărul reţetelor eliberate de medicii oncologi a scăzut cu 20%.