Meniuri de post pentru corporatişti. Ce preparate livrează bucătarii la birou
Obiceiurile vechi se adaptează vremurilor moderne. Aşa se face că postul este actual şi printre corporatişti, la fel cum era în cazul bunicilor noştri. Doar că între timp meniul s-a schimbat.
De Redactia Observator la 26.03.2019, 10:02Obiceiurile vechi se adaptează vremurilor moderne. Aşa se face că postul este actual şi printre corporatişti, la fel cum era în cazul bunicilor noştri. Doar că între timp meniul s-a schimbat. Şi cum suntem înaintea Paştelui, fasolea şi cartofii sunt acum reinterpretate de bucătarii care se ocupă de cantinele sau restaurantele care fac livrări la birou. Şi, cu ajutorul unor ingrediente exotice, prânzul la serviciu, în varianta de post, poate fi atât delicios, cât şi sănătos.
La ora prânzului, cantinele din zonele de birouri sunt pline. Chiar dacă Paştele, Crăciunul sau ocazii fără încărcătură religioasă impun restricţii alimentare.
Postul modern nu seamănă deloc cu cel al bunicilor. Ciorbă de fasole sau tocăniţa de cartofi sunt acum înlocuite de hummus cu ardei copţi, spaghete carbonara de post sau chifteluţe indiene cu ceapă. Aşa că bucătarii se adaptează.
„Avem legumele coapte cu miere, un mix de legume de primăvară, foarte bun pentru vegetarieni” a spus un bucătar.
Şi meniul livrat direct la birou poate fi comandat în versiunea de post.
„Pentru masa de prânz am ales o porţie sănătoasă de orez cu legume, cu fasole roşie şi fasole verde. Foarte delicios!” a spus Carla Giaca, manager de client.
„Bunica mergea mult pe mâncare de cartofi, pe ciorbă de alată, multe legume, pe care de cele mai multe ori le lua din grădină. În zilele noastre avem un evantai mult mai mare de produse. Mâncăm hrişcă, mâncăm quinoa, am descoperit tot felul de alte cereale” a spus şi Alina Cristea, specialist în relaţii publice.
Cereale care pot fi integrate cu uşurinţă în preparate de post. Carnea tocată din ardeii umpluţi poate fi înlocuită cu quinoa, iar hrişca poate fi transformată în tocăniţă sau chiar în drob.
„O masă de prânz - în jur la 20-25 de lei. 1.25 Ajungem undeva la 100 de preparate de post, chiar dacă nu toată lumea ţine post” a declarat Petrişor Ghiţă, chef bucătar.
În această perioadă, comenzile firmelor de catering au crescut şi cu 60%.