Antena LIVE

Curs valutar

Mesajul cutremurător al unei mame, după ce fiul ei a luat 6.53 la Bac: "Felicitări Grigore! Dacă ai reuşit să învingi monstrul ăsta, vei reuşi orice altceva"

Mesajul emoționant al Danielei Ursu, o mamă din Dorohoi, județul Botoșani, a devenit viral pe internet. Fiul ei a obţinut media 6.53 la Bacalaureat, o notă care pentru mulţi este mediocră. Pentru ea, însă, dar şi pentru fiul ei, este o realizare incredibilă.

De la 11.07.2018, 13:05
WhatsApp
Un tânăr din Botoşani a luat la Bac 6,53, dar atât pentru el, cât și pentru mama lui, Daniela Ursu, este o realizare imensă Facebook

Mesajul emoționant al Danielei Ursu, o mamă din Dorohoi, județul Botoșani, a devenit viral pe internet. Fiul ei a obţinut media 6.53 la Bacalaureat, o notă care pentru mulţi este mediocră. Pentru ea, însă, dar şi pentru fiul ei, este o realizare incredibilă.

În mesajul postat pe Facebook, Daniela Ursu povesteşte de ce este mândră de fiul ei şi de rezultatul obţinut de acesta la Bac. 

"Timp de o saptamana, multi din prietenii mei s-au laudat cu notele mari de la Bac ale celor din familia lor. Ii felicit pe toti. Este cu adevarat o mare realizare ca unul din membrii familiei tale sa se poata lauda cu o realizare deosebita. Eu ma voi lauda cu un 6,53. Veti spune ca este o nota mica. Ei bine, aflati ca pentru fiul meu este o nota imensa. Iar pentru mine este o fericire enorma ca a fost in masura sa il obtina! De ce? Pentru ca fiul meu a fost autist si este in totalitate recuperat. Iar aceasta medie nu a fost obtinuta oriunde ci la profilul mate-info, adica la profilul la care se face cea mai grea matematica.

Realizarea lui nu se datoreaza in nici un caz sistemului nostru de invatamant. Pot spune ca este o minune de la Dumnezeu. La ea au contribuit profesorii lui care au inteles din primul an problema cu care se confrunta. Pe atunci autismul i se transformase intr-o forma de ADHD. 

De ce spun ca profesorii au contribuit esential la recuperarea lui? Ar fi putut sa il excluda, sa il abandoneze, sa il umileasca. Dar si-au dovedit calitatea de adevarati dascali si l-au silit sa devina normal. In special diriginta a scos untul din el. Putea in timpul asta sa se ocupe de pretendentii la 10 pe linie dar ea a investit foarte mult in fiul meu. Pentru mine, ceea ce a facut pentru Grigore valoreaza mai mult decat 10 pe linie. Ceea ce vreau sa va spun este de fapt cu totul altceva.

De-a lungul anilor am fost nevoita sa interactionez cu nenumarati specialisti care se ocupa de copii cu tulburari cu spectru autist. Toti intr-un glas spun ca marea majoritate a acestor copii ar putea fi recuperati daca sistemul nostru s-ar alinia la sistemul european. In tarile europene cadrele didactice, medicale, etc.au obligatia sa identifice astfel de cazuri pentru ca recuperarea sa inceapa cat mai devreme.

La noi asa ceva nu prea se intampla. Desi exista personal specializat. Exista chiar si un spital in Titan care se ocupa special de astfel de copii. In plus, la noi, exista chiar si parinti care nici nu vor sa admita ca unul din copiii lor ar avea nevoie de ajutor de specialitate. 

Una din problemele cu care m-am confruntat a fost aceea ca nu am reusit sa conving pe nimeni ca este nevoie ca subiectele pentru examenele de capacitate sau bacalaureat sa fie elaborate pentru ei intr-o forma speciala. Sa contina exact aceleasi subiecte dar ecucturile sa se faca "pe limba lor". In occident se practica asta de multi ani si cu rezultatea excelente. 

Sunt integrati in circuitul social si profesional oameni cu abilitati si aptitudini deosebite. Iar problema nu este de loc una de neglijat in conditiile in care sunt foarte multi copii cu astfel de probleme. 

Nu sustin ca fiecare autist este un Einstein, Darwin sau Newton, Bethoven, Mozart sau Kant dar cred ca a sosit timpul sa facem mai mult pentru aceste persoane.

Felicitari Grigore!! Daca ai reusit sa invingi monstrul asta, vei reusi orice altceva isi doresti sa faci in viata.. Ai credinta in Dumnezeu si ai credinta in tine. Celelalte probleme uneori sunt detalii care ne fac viata mai palpitanta si mai frumoasa!".

În 9 iulie, edu.ro a publicat rezultatele finale la Bacalaureat 2018, după contestații, din prima sesiune de Bac. Peste 120 de mii de candidaţi au primit pe 4 iulie note pentru fiecare probă scrisă susţinută în iunie, dar şi o medie generală.

Peste 44 de mii au cerut recorectarea lucrărilor.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Alimentul delicios dar care afectează creierul. E considerat unul dintre cele mai...
Fanatik.ro
Publicat 23.09.2024
Cum s-a pregătit un mare oraș din Europa pentru inundații care lovesc o dată...
spotmedia.ro
Publicat 23.09.2024
Gropile uriașe apărute în Siberia au înghițit un bărbat cu tot cu tractor....
Gandul
Publicat 23.09.2024
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare...
Adevărul
Publicat 23.09.2024
Bogdan Ionescu de la Insula Iubirii s-a căsătorit! Fostul iubit al lui Hannelore...
A1
Publicat 21.09.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2024. Taurii trebuie să fie atenți la...
CaTine
Publicat 23.09.2024
Fiul lui Dan Capatos, Andrei, carieră de succes în tenis, încă de la o...
spynews.ro
Publicat 23.09.2024
Viața în România a unui străin aflat la 11.000 km distanță de casă. Ce a...
GSP
Publicat 21.09.2024
Unul dintre cei mai importanți poeți a tuturor timpurilor și-a pierdut mințile...
Click.ro
Publicat 23.09.2024
Cum a furat un bărbat 100 de milioane de dolari de la Facebook și Google. A...
Useit
Publicat 23.09.2024
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redacţia.ro
Publicat 23.09.2024
Ipocrizia sancțiunilor: România, SUA și Olanda sunt statele care importă cel...
libertatea.ro
Publicat 23.09.2024
Jungkook a lansat documentarul „Jung Kook: I Am Still”. Pelicula urmărește...
ZU
Publicat 23.09.2024
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Hello taste
Publicat 23.09.2024
Somnambulismul la copii: Iată cum să îți dai seama și ce să faci
Deparinti
Publicat 23.09.2024
Klaus Iohannis, de râsul opoziției: „A ajuns să se milogească de...
ziare.com
Publicat 23.09.2024
Bárbara Mori și Fernando Rovzar s-au căsătorit în secret. Actrița din Rubi...
Happy
Publicat 23.09.2024
Medicamente interzise la volan. Pastile care îți pot afecta capacitatea de a...
Medicool
Publicat 23.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024