Muşcată de o CĂPUŞĂ, o fetiţă de opt ani din Argeş a făcut cinci drumuri între spitale din Piteşti, pentru că medicii nu s-au pus de acord
Un bărbat a cărui fetiţă de opt ani fusese muşcată de căpuşă a făcut cinci drumuri între spitale din Piteşti, pentru că medicii n-au căzut de acord dacă restul de insectă rămas trebuie sau nu scos din pielea copilului.
De Redactia Observator la 27.08.2017, 15:37- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Un bărbat a cărui fetiţă de opt ani fusese muşcată de căpuşă a făcut cinci drumuri între spitale din Piteşti, pentru că medicii n-au căzut de acord dacă restul de insectă rămas trebuie sau nu scos din pielea copilului, informează presa locală.
De teama bolii Lyme, tatăl a venit cu copila la Urgenţa Spitalului de Pediatrie, unde chirurgul care a consultat-o i-a spus că nu e cazul să-i scoată insecta şi l-a trimis la secţia de boli infecţioase copii a Spitalului Judeţean pentru tratament.
Medicul de aici a prescris tratament şi i-a trimis înapoi la Pediatrie recomandând extragerea insectei, dar din nou excizia a fost refuzată şi tatăl s-a întors la Infecţioase.
Medicul a avut o discuţie aprinsă cu colegul de la Pediatrie, fără a ajunge însă la un consens.
- Alertă în Argeş: 22 de oameni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, provocată de căpuşe. Mulţi sunt copii
- Invazia căpuşelor! Sute de persoane au ajuns la spital în Baia Mare, muşcate de insectele periculoase
- ÎNGRIJORARE la Primăria Capitalei! Măsurile anunţate de Gabriela Firea pentru a face faţă invaziei de CĂPUŞE
- Semnal de ALARMĂ de la Institutul "Matei Balş": ZECI de persoane sunt muşcate ZILNIC de CĂPUŞE
Omul şi-a luat copilul şi a plecat la Spitalul Judeţean. Medicii de aici i-au confirmat tatălui că excizia este necesară, dar i-au explicat că, fiind vorba despre un copil, intervenţia trebuie efectuată la un spital de pediatrie.
„Mi se pare strigător la cer ce se întâmplă. M-au trimis de la Ana la Caiafa, pentru un lucru pe care se putea face la Pediatrie în câteva minute… Cine răspunde dacă fetiţa mea se îmbolnăveşte? Eu îi fac tratament, dar tot se poate infecta. Înainte să-i facă doamna doctor de la Infecţioase reclamaţie la Colegiul Medicilor, îi fac eu, pentru că nu e posibil aşa ceva”, a declarat George Ionică, tatăl fetiţei.