Ospăţ cu bunătăţi din peşte
E dezlegare la peşte, în cel mai greu post al anului. Iar târgurile au fost pline de bunătăţi. Micii şi cârnaţii din peşte au sfârâit pe grătare
De Redactia Observator la 05.04.2015, 20:08E dezlegare la peşte, în cel mai greu post al anului. Iar târgurile au fost pline de bunătăţi. Micii şi cârnaţii - din peşte, desigur - au sfârâit pe grătare
Iar sarmalele, cu carne de păstrăv în foi de viţă, s-au încins în ceaune. Pe malul Dunării, bucătarii s-au întrecut în prepararea scrumbiei. Au dus însă lipsă de materie primă. Pescarii n-au prea avut succes.
Sunt nenumărate reţete pentru borşul de peşte. Iar bucătarii din Galaţi sunt specialişti. Când mai e vorba şi de competiţie, inventivitatea lor nu are limite. Ştiu cum se prepară cel mai bine scrumbia.
Secretele n-au funcţionat şi în cadrul concursului pescarilor. Aliniaţi cu undiţele pe malul Dunării, oamenii au aşteptat în zadar captura.
Proba cântarului a fost câştigată de un pescar care a sărăcit Dunărea cu aproape 400 de grame.
În Bucureşti, nu s-a pescuit. Dar s-a mâncat peşte. În târgurile de Florii. Sub diverse forme. Bucătarii au pregătit mici, carnaţi şi sarmale din peşte.