(P) Sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi un fotoliu
Când cumperi fotolii pentru living, există câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont. Normal ca vei cauta un tip de fotoliu in care sa te simti confortabil si care sa se combine perfect cu stilul tău decorativ. Dar ai nevoie și de un fotoliu care să aibă o durabilitate bună, de calitate și care să se adapteze cât mai mult la opțiunile decorative din casa ta.
De Redactia Observator la 11.02.2022, 17:56În acest articol îți vom oferi cateva sfaturi pentru a putea alege fotoliul perfect pentru sufrageria ta, fie ca vrei sa te uiti la televizor, sa citesti o carte sau pur si simplu sa te odihnesti in timp ce bei o cafea sau un ceai.
1. Decide mai întâi unde vrei să plasezi fotoliul
În mod tradițional, un fotoliu este plasat în living. Dar există multe alte locuri într-o casă unde pot fi amplasate. De exemplu, poate doreșt să ai fotoliul în bibliotecă sau biroul casei, astfel încât să îți fie mai ușor să fii aproape de cărți și să șezi confortabil atunci când citești.
Ar trebui să decizi bine unde vei plasa fotoliile. Ideal ar fi într-o zonă în care să te simți liniștit și să te bucuri de confortul acestora, în timp ce desfășori activitatea pe care o consideri potrivită în orice moment. Nu vom fi noi cei care te vor împiedica să faci lucruri precum: să mănânci mâncarea preferată în fața televizorului, să te bucuri de serialele preferate în același timp, să stai în fotoliul care te-a captivat cel mai mult și, prin urmare, te-ai hotărât să-l cumperi, atâta timp cât știi să ai grijă și să-ți răsfeți fotoliul așa cum merită, asigurându-te astfel că petreci momente grozave alături de el timp de mulți ani.
2. Măsoară spațiul disponibil
Primul lucru, ca întotdeauna când decidem să cumpărăm o piesă de mobilier mare, este să știm cât spațiu avem liber pentru ea. Probabil, dacă ai de gând să pui fotoliul sau fotoliile în living, vei avea deja o canapea care ocupă o parte importantă a încăperii, iar acum, dorind să o completezi cu fotolii, acestea trebuie să se poată încadra în cel mai armonios fel în cameră.
Trebuie să vezi că va fi suficient spațiu pentru a plasa unul sau două fotolii, după preferințele tale, și să verifici dacă dimensiunile acestora sunt adecvate. Doresti coltare living, vezi ofertele Emag si comanda online!
3. Alege mecanismul de deschidere al fotoliului
Există multe fotolii care sunt adaptabile și înclinate. Poți să te așezi și să te întinzi să tragi un pui de somn. Dar, în plus, te poți bucura de suportul său pentru picioare, astfel încât să îl puteți extinde și astfel să ai parte de mai mult confort și relaxare.
Reține că, pentru ca fotoliul tău să se deschidă, acesta trebuie să aibă un mecanism de deschidere. Aceasta poate fi: relaxa electric (se înclină cu ajutorul unei telecomenzi ) sau prin împingere (trebuie să împingi spătarul cu spatele pentru ca spătarul să cedeze).
Evident, fotoliile electrice de relaxare sunt cele mai confortabile. Deoarece nu presupun niciun efort pentru a le muta si pozitiona asa cum iti doresti, trebuie doar sa apasi un buton si dorintele tale in materie de confort si pozitie se vor indeplini. Din acest motiv, trebuie precizat că acestea vor fi cele mai potrivite pentru persoanele în vârstă sau cu probleme de mobilitate, dar și pentru oricine dorește să se bucure de un confort maxim.
4. Ține cont de densitatea șezutului
Ceva ce nu ni se spune de obicei este că ceea ce face ca atunci când stai pe un fotoliu să te bucuri de o experiență plăcută este densitatea șezutului. Acesta este de obicei fabricat din cauciuc, dar, în funcție de greutatea sau grosimea acestuia, te va face să te simți mai confortabil sau vei observa că nu este la fel de robust.
In acest sens, idealul este ca șezutul să fie compus din perne de mare densitate, precum cele pe care le gasesti in multe fotolii relaxante.
5. Tipul de perne
Cel mai benefic lucru pe care il poti face atunci cand iti cumperi un fotoliu este ca pernele sa aiba huse detasabile. În acest fel, le poți îndepărta și spăla pentru a le păstra în cele mai bune condiții și pentru cea mai lungă perioadă de timp.
Lucrul rău la tapițerie care nu poate fi îndepărtată este că, dacă nu este tratată pentru a facilita curățarea chimică, dacă apare o pată, aceasta e posibil să rămână acolo permanent.