POVESTEA impresionantă a unui elev român pentru care s-au "luptat" universități precum Columbia și Harvard. Ce spune el despre BAC
Un elev din Constanţa a uimit mediul academic din Statele Unite. George Costin Dobrin a absolvit în acest an Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân” cu media 10, fiind şef de promoţie! Tânărul a obţinut la examenul de Bacalaureat media 10, iar universităţi de prestigiu din Statele Unite, precum Harvard şi Columbia, s-au luptat pentru el.
De Redactia Observator la 19.07.2016, 11:22Un elev din Constanţa a uimit mediul academic din Statele Unite. George Costin Dobrin a absolvit în acest an Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân” cu media 10, fiind şef de promoţie! Tânărul a obţinut la examenul de Bacalaureat media 10, iar universităţi de prestigiu din Statele Unite, precum Harvard şi Columbia, s-au luptat pentru el.
După ce a fost acceptat la patru universităţi din SUA, George Costin Dobrin a avut de ales între Harvard şi Columbia. La ambele universităţi, Costin a fost acceptat cu bursă: 70.000 de dolari pe an, scrie observator.news.
"În Statele Unite ale Americii am aplicat la zece universităţi şi am fost acceptat la patru dintre ele, iar decizia finală a fost între Columbia şi Harvard. După ce am cântărit aceste două opţiuni, am ales Universitatea Columbia. Eu îmi doresc să studiez Ştiinţele Pământului în combinaţie cu Economie, iar departamentul de Ştiinţele Pământului de la Columbia este numărul 1 din America. Şi faptul că se află chiar în inima NewYork-ului este încă un atu care m-a convins că aici este locul meu şi de abia aştept să numesc acest loc „acasă” pentru următorii ani", a declarat elevul pentru o publicaţie din Constanţa.
La Universitatea Columbia au aplicat anul acesta 37.000 de persoane din toată lumea, iar Costin este unul din cei aproximativ 1.400 de candidaţi care au reuşit.
„M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor”, a spus elevul la Colegiul Național Mircea cel Bătrân.
La Universitatea Columbia, elevul din Constanţa a primit o distincţie excepţională, care îi aduce în plus 10.000 de dolari.
"Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară”, a spus Costin Dobrin.
În timpul liceului, Costin a obţinut trei premii întâi la concursurile organizate anual de NASA, o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului.
"Costin este o persoană cu o extraordinară dorinţă de cunoaştere”, a spus Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, în timp ce diriginta lui Costin, Monica Dumitru, profesor de chimie, a adăugat: "În perioada olimpiadelor şcolare, șase ore pe zi este un efort foarte mare"
Întrebat dacă a fost greu să obţină media 10 la Bacalaureat, Costin Dobrin a răspuns: "Pentru mine nu există cuvântul „sacrificiu” când vine vorba de învăţat, din contră, nu pot să învăţ decât din plăcere. Media 10 la acest examen presupune nu doar stăpânirea la perfecţie a tuturor cunoştinţelor, ci mai degrabă o concentrare pe moment, controlul emoţiilor şi, per total, o stare de spirit pozitivă. Am intrat în examen cu gândul că, orice subiect s-ar da, eu sunt bine pregătit şi mă voi descurca".
Referitor la schimbările pe care le-ar aduce sistemului de învăţământ din România, elevul de nota 10 spune: "Cel mai probabil, la un moment dat în decursul celor patru ani de liceu, fiecare elev ajunge să spună că liceul este inutil, că ceea ce învaţă nu îi foloseşte absolut deloc în meseria pe care şi-o alege. Şi sunt perfect de acord. Dar să nu uităm că avem nevoie totuşi în viaţă de o cultură generală la care nu putem ajunge fără să trecem prin cât mai multe materii în şcoală. Totuşi, şi cred că vorbesc în numele multor elevi, este necesar să avem mult mai mult control ca elevi asupra lucrurilor pe care le învăţăm în liceu".
După ce va termina studiile, tânărul visează să profeseze în mediul academic sau să devină specialist în politici de mediu. "Cel mai probabil în 2026 voi fi doctorand tot în Statele Unite, pentru că sunt hotărât să urmez drumul academic până la acest nivel. Sunt convins că acolo voi avea cele mai mari şanse să mă afirm şi să mă remarc şi, de ce nu, să ajung o personalitate în domeniul ales. Mă gândesc totuşi să mă întorc la un moment dat mai aproape de România, dar, oriunde aş fi, îmi doresc ca munca mea să fie şi în folosul ţării mele", a precizat George Costin Dobrin pentru publicaţia din Constanţa.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și