Prima zi de școală. Manuale greşite, şcoli demolate în faţa părinţilor și un trafic infernal
Şcoala a început şi în acest an cu bune şi cu rele. Cu cei mai puţini elevi de la Revoluţie şi până acum, cu şcoli fără avize, în renovare sau în curs de demolare, cu manuale lipsă şi, ca de obicei, cu multe promisiuni. Ministrul Educaţiei le-a vorbit profesorilor despre bani. Preşedintele - guvernanţilor, despre "reformită". Însă de la tribună până în bancă e cale lungă. Iar pentru copii şi părinţi, prima zi de şcoală a arătat cu totul diferit.
De Redactia Observator la 10.09.2018, 19:42Şcoala a început şi în acest an cu bune şi cu rele. Cu cei mai puţini elevi de la Revoluţie şi până acum, cu şcoli fără avize, în renovare sau în curs de demolare, cu manuale lipsă şi, ca de obicei, cu multe promisiuni. Ministrul Educaţiei le-a vorbit profesorilor despre bani. Preşedintele - guvernanţilor, despre "reformită". Însă de la tribună până în bancă e cale lungă. Iar pentru copii şi părinţi, prima zi de şcoală a arătat cu totul diferit. Elevii s-au bucurat indiferent că şcoala a început într-o sală de clasă nouă sau într-un container. Iar părinţii au răsuflat uşuraţi - agitaţia din ultimele zile a luat sfârşit. Cele mai mari emoţii au fost, cum era de aşteptat, la clasa pregătitoare.
Şcolile şi-au adunat astăzi copiii. Ţinuţi strâns de mână de părinţi, cei mici au pornit spre clase la chemarea primului clopoţel.
Drumul spre școală a fost greu. În traficul aglomerat, bobocii au dat astăzi şi primul test de răbdare.
La o şcoală din Timişoara, câteva containere vor ţine loc de săli de clasă. Sunt moderne şi sunt o soluţie provizorie până când autorităţile vor avea bani să extindă construcţia unităţii de învăţământ.
Peste 2.900.000 de copii s-au întors astăzi în băncile şcolilor. Este primul an când numărul elevilor din învăţământul preuniversitar a scăzut sub 3 milioane. În 1990, România avea peste 4,8 milioane de elevi.