Produsele scumpe sunt traditionale doar pe eticheta
Luati la bani marunti, producatorii nu stiu din ce e facuta zacusca, ce contin carnatii vanatoresti sau cat lapte intra in cozonacii romanesti.
De Redactia Observator la 12.05.2013, 19:30Negustorii din targurile bucuretene isi mint clientii de ingheata E-urile din produse. Traditionalul vinde bine: mareste pretul si atrage clientii. Dar cand sunt intrebati de documente, brusc comerciantii devin recalcitranti.
Totul e traditional, de la aer, la.aerele de producatori get beget. Cand vine vorba de reteta si atestatul de produs traditional multi dintre ei se pierd cu firea.
Unii dintre comercianti sunt deranjati ca sunt luati la bani marunti de clientii preocupati de siguranta produselor pe care le mananca.
Autoritatile va recomanda sa cereti documentele comerciantilor acolo unde aveti dubii despre calitatea preparatelor.
In acest moment, sunt inregistrate peste 4.000 de produse traditionale romanesti. Cel putin theoretic, acestea se pregatesc din ingredinte autohtone si dupa retetele bunicii. Autoritatile desfasoara in perioada aceasta o serie de controale pentru preparatele asa-zise traditionale.