Proiect pentru promovarea moștenirii culturale a României în rândul tinerilor
Patru dintre siturile românești aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO sunt subiectul unei serii de patru volume pentru promovarea moștenirii culturale românești. Acestea sunt: Biserica Mănăstirii Sucevița, Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci” din Pătrăuţi, Biserica „Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii Voroneţ și Biserica Mănăstirii Probota, mănăstirea-cetate construită de domnitorul Petru Rareș.
De Redactia Observator la 07.12.2021, 20:40”Sucevița Îngerilor” este primul volum care va fi lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația ”Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
Proiectul ”Rădăcini Culturale Românești” are ca scop promovarea patrimoniului UNESCO din România, în mod special în rândul copiilor și tinerilor, prin descoperirea moștenirii culturale, protejată de UNESCO, și conștientizarea valorii acesteia.
”Pornind de la premiza că tinerii sunt cei care se vor îngriji de moștenirea noastră culturală în viitor și cei care vor duce mai departe patrimoiul cultural, aducem, prin proiectul ”Sucevița Îngerilor”, în atenția publicului larg, dar, mai cu seamă, în atenția tinerei generații, valoarea universală excepţională a Patrimoniului Mondial UNESCO din România”, a declarat Trisi Cristea, Director General Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
”Prin publicarea acestui material, Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă își propune să reclădească puntea comunicării între generații și să puncteze importanța cunoașterii moștenirii culturale românești”, a declarat Alexandra Dobre, Director Institutul pentru Îmbătrânire Activă.