Antena LIVE

Coronavirus în România. 17 pacienţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19

Coronavirusul transformă filmele SF în realitate şi obligă statul român să ia măsuri fără precedent! Iar vârful va fi în perioada Paştelui, afirmă Raed Arafat.

De la 10.03.2020, 10:28

Coronavirusul transformă filmele SF în realitate şi obligă statul român să ia măsuri fără precedent! Iar vârful va fi în perioada Paştelui, afirmă Raed Arafat.

De la o zi la alta, cazurile de infectare pe teritoriul României cresc alarmant şi generază anchete epidemiologice uriaşe. Am ajuns deja la 17 pacienţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Ultimul. este un ofițer în rezervă al Ministerului Afacerilor Interne. Bărbatul în vârstă de 60 de ani era internat la Spitalului de Urgenţă al MAI, Dimitrie Gerota, din Capitală pentru alte simptome şi a declarat că nu vine din vreo zonă afectată de virusul ucigaş.

Tot spitalul a fost pus sub sigiliu, nimeni nu intră şi nu iese din unitatea medicală, iar toate persoanele vor fi testate.

Bărbatul a fost transferat la Institutul Matei Balş din Capitală, acolo unde a ajuns şi o femeie de 73 de ani din Buzău, confirmată şi ea cu coronavirus.

17 cazuri de coronavirus confirmate în România. 5 deja vindecate. Cele 12 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în spitalele din București, Timișoara, Craiova, Iași și Cluj-Napoca. Ultimele două cazuri au fost confirmate aseară. Este vorba de un bărbat de 60 de ani din Capitală şi o femeie de 73 de ani din Buzău. Cazurile amândurora lansează ipoteze alarmante.

Cazul 17. Bărbatul de 60 de ani este ofițer în rezervă al Ministerului Afacerilor Interne. Era internat de pe data de 5 martie la Spitalului MAI, Dimitrie Gerota, din Capitală, pentru alte afecţiuni. Abia ieri a dezvoltat o simptomatologie pulmonară suspectă, iar medicii au hotărât să fie testat pentru COVID-19. Rezultatul pozitiv a fost anunţat aseară. Cu toate astea, pacientul ar fi afirmat că nu a călătorit recent în nicio zonă infectată.

Cazul său a impus măsuri de urgenţă în spitalul MAI. Accesul în clinică a fost restricţionat complet, nimeni nu intră şi nu iese din unitatea medicală. Este acum sub anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți. La fel şi cadrele medicale. Toate persoanele vor fi testate. Angajaţii care nu erau aseară în spital vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

O femeie de 73 din Buzău a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. Bătrâna revenise în ţară de pe 2 martie din Italia, regiunea Rimini, dar nu era suspectă şi nu se afla în izolare la domiciliu. A fost internată duminică pentru că se simţea rău, iar cum testul de gripă a ieşit negativ, i s-au luat probe pentru COVID-19. Până la sosirea izoletei care a transferat-o în Capitală, pacienta a fost izolată într-un container din curtea spitalului din Buzău.

Şi în Buzău se iau măsuri stricte. Cei trei contacţi direcţi ai femeii sunt izolaţi la domiciliu, iar în funcţie de rezultatul probelor vor fi carantinaţi în tabăra Arbănaşi. Se caută şi aici toate persoanele cu care pacienta diagnosticată cu coronavirus a luat contact. În plus, un liceu a fost închis de astăzi.

Denisa Irimia, purtător de cuvânt Instituţia prefectului Buzău: Având în vedere că unul dintre contacţii direcţi este elev al unui liceul din municipiul Buzău, mai exact Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu s-a stabilit ca de mâine, 10 martie, cursurile să fie suspendate la acest colegiu naţional şi totodată se va face şi o dezinfecţie riguroasă.

În continuare, la nivelul întregii ţări sunt 27 de oameni în carantină. Iar peste 11 mii în izolare la domiciliu.

Persoanele care sunt in carantina in centrele speciale sau izolate la domiciliu vor fi monitorizate cu ajutorul unor bratari care le vor fi montate la maini. Acestea vor transmite in timp real informatii legate de semnele vitale dar si locatia in care se afla oamenii.

Iar virusul nu se opreşte. A ajuns şi în instituţiile de stat. A fost confirmat la o angajată a Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Mitriţa Haue, director OSIM: Acest virus care a apărut la noi, despre colega care vorbim a fost plecată, deci virusul a fost adus dacă mă întrebaţi pe mine.

Nici Palatul Victoria nu a fost ocolit. Toţi angajaţii Direcției Strategii Guvernamentale sunt în autoizolare la domiciliu. Un alt caz a fost confirmat în Mureş, la o femeie de 70 de ani, izolată deja la domiciliu. 

Toate adunărilor publice și private la care participă mai mult de o mie de persoane sunt interzise. În schimb, bisericile: 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Biserica lui Hristos nu poate intra în carantină. Mă refer evident la trupul mistic al bisericii, mă gândesc la comunitatea de credinţă care ne reuneşte lângă acelaşi sfânt potir. Ultimul loc de care ar trebui să ne temem este spaţiul Bisericii.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să declare stare de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

social observator06 covid-19 romania coronavirus pacienti virus
Întrebarea zilei
V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Singura gară din țară care a fost construită ca o insulă. Deservea două...
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Ce trebuie să știe toți românii care returnează ambalaje SGR. Este obligația...
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață
spotmedia.ro
Publicat 14.05.2024
Adevărul despre CEL MAI CONSUMAT aliment de români! Doctorul Vlad Ciurea:...
Gandul
Publicat 18.05.2024
Cum recrutează Moscova refugiați ucraineni pentru acte de sabotaj peste hotare....
Adevărul
Publicat 18.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate...
CaTine
Publicat 18.05.2024
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi...
spynews.ro
Publicat 18.05.2024
Atenție, imagini dure! Cea mai frumoasă prezentatoare, desfigurată înaintea...
GSP
Publicat 18.05.2024
Cel mai mare viciu al Mariei Cârneci. Interpreta de muzică populară nu s-a...
Click.ro
Publicat 18.05.2024
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu...
Useit
Publicat 18.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini...
Redacţia.ro
Publicat 16.05.2024
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un...
libertatea.ro
Publicat 18.05.2024
Kelly Clarkson a dezvăluit că pierderea ei în greutate este rezultatul...
ZU
Publicat 18.05.2024
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Hello taste
Publicat 18.05.2024
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți...
Deparinti
Publicat 18.05.2024
Noi reguli pentru țăranii care vând în piețe. ”Eram doctori...
ziare.com
Publicat 16.05.2024
William Levy revine în două proiecte profesionale noi. Actorul își continuă...
Happy
Publicat 16.05.2024
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii...
Medicool
Publicat 18.05.2024
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu,...
orangesport.ro
Publicat 12.05.2024