Observator Special: Romanii nu fac diferenta intre manej si menaj
Situatia economica din tara i-a impins pe multi romani sa plece la munca, in strainatate. Prima data, au plecat sa munceasca in agricultura, motiv pentru care au fost numiti, generic, "capsunari". Dar au invatat rapid limba tarilor de adoptie, asa ca au reusit sa-si gaseasca si alte joburi.
De Redactia Observator la 19.03.2013, 22:37- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Doamnele, spre exemplu, s-au angajat ca menajere. O munca destul de grea, dar care, in Occident, este destul de bine platita. Ce legatura are calul cu menajul, vedeti imediat.
MANEJ este un loc acoperit sau deschis care serveste pentru antrenament la calarie si pentru dresajul cailor. Este o arena unde sunt prezentate la circ numerele cu animale dresate. Este un dispozitiv rudimentar cu ajutorul caruia un cal antreneaza anumite masini agricole.
MENAJUL este conducerea treburilor casnice, activitatea gospodinei; gospodarie. Scoala de menaj este o scoala speciala pentru fete, in care se predau notiuni de gospodarie.
Foarte multe femei ajung sa plece, sa faca manejul la straini. E bine? Dumneavoastra ce parere aveti? Multi romani nu sesizeaza ca aceasta este o intrebare-capcana si ofera raspunsuri traznite precum urmatoarele.
”Nu e bine, dar nu au incotro. Trebuie sa-si intretina familia”.
„E bine, pentru unii. Cine nu are obligatii acasa, e bine”.
„Nu e bine. Stai sa te prostituezi. Pe ce? Pe nimic?”