Scandalul manualelor ia amploare. Fostul ministru al Educaţiei vorbeşte despre sabotaj
Scandalul manualelor de clasa a şasea ia amploare. După ce s-au găsit erori şi în cărţile de biologie, directoarea Editurii Didactice şi Pedagogice este chemată la audieri în Parlament. Fostul ministru al Educaţiei, cel care a relansat Editura Unică, vorbeşte despre sabotaj.
De Redactia Observator la 04.09.2018, 19:43Scandalul manualelor de clasa a şasea ia amploare. După ce s-au găsit erori şi în cărţile de biologie, directoarea Editurii Didactice şi Pedagogice este chemată la audieri în Parlament. Fostul ministru al Educaţiei, cel care a relansat Editura Unică, vorbeşte despre sabotaj. Iar actualul ministru, Valentin Popa, întocmeşte comisii de disciplină. Între timp, elevii vor consulta anexele cărţilor ca să afle dacă ce au citit în primele pagini este sau nu corect.
Peste 30 de mii de profesori din toată ţara au ales acest manual de biologie pentru elevii de clasa a şasea. Este acela in care gasim cele mai multe erori. Cei mai multi, însă, peste 100 de mii au ales a doua varianta. Cea în care au fost depistate doar trei erori deocamdată. Cert este că la începutul anului şcolar, elevii vor avea pe bănci şi o erată, cu lecţiile corecte.
Erată ar urma să schimbe mult din curprinsul manualului. Unul cu informaţii contradictorii şi organele corpului reprezentate greşit.
Ficatul in partea dreapta si inima in partea stanga. Inima vedem ca este pe mijloc, mai spre dreapta, da si ficatul mai spre stanga. Nu prea e corect cum au facut manualul, o constata chiar elevii.
Şi asta chiar dacă manuscrisele trec prin mai multe mâini până ajung să fie tipărite. De la Ministerul Educaţiei, la o comisie de 5 profesori din partea Centrul Naţional de Examinare şi Evaluare, până la editura didactică şi pedagogică, societate pe care Liviu Pop, fostul ministru al Educaţiei a desemnat-o unică. Acum, acelaşi Liviu Pop acuză angajaţi ai statului care ar încerca să îi ajute, de fapt, pe baronii manualelor.
Pline de greşeli au fost şi manuscrisele pentru manualele de geografie şi istorie. Şi nu numai, spun unii angajaţi ai editurii didactice şi pedagogice! La geografie, manualele vor fi retipărite, iar la istorie se va face tot o erată. Cu promisiunea că elevii vor avea pe bănci, încă din prima zi, toate manualele.