Pentru că nu pot obţine autorizaţii de funcţionare ISU pentru şcoli, autorităţile vor să schimbe regulile astfel încât clădirile destinate elevilor să nu mai aibă nevoie de avize
Autorităţile şi-au dat seama că nu vor putea obţine autorizaţii privind securitatea la incendiu pentru toate şcolile, aşa că s-au hotărât să schimbe regulile.
De Redactia Observator la 13.11.2017, 22:15- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Autorităţile şi-au dat seama că nu vor putea obţine autorizaţii privind securitatea la incendiu pentru toate şcolile, aşa că s-au hotărât să schimbe regulile. Mai puţine unităţi vor avea nevoie de autorizaţii. Părinţii sunt revoltaţi, consideră că viaţa copiilor lor nu poate fi calculată în funcţie de suprafaţa şcolii, aşa cum arată noile norme.
Astfel, şcoli primare şi grădiniţe vor avea nevoie de autorizaţie privind securitatea la incendiu doar dacă au o suprafaţă totală mai mare de 175 de metri pătraţi. Pentru învătământul gimnazial, liceal, profesional sau universitar, obligaţia se aplică pentru unităţi mai mari de 600 de mp.
Astfel, mai bine de 30 la sută dintre unităţi ar putea să nu mai aibă nevoie de documente. O debirocratizare care îi sperie şi pe părinţi. Acum câteva zile, la Alexandria, tencuiala care a căzut de pe pereţi a băgat în spital mai mulţi elevi. Dacă şcoala ar fi fost pregătită pentru autorizaţie, ar fi trebuit să fie şi reabilitată.
Potrivit hotărârii de Guvern, nu vor avea nevoie de autorizaţii <INTRA CARTON AVIZ ISU > nici clădirile cu caracter special, de pildă sedii de ministere aflate în clădiri vechi, dar nici corturile pentru evenimente.