Special! Migdalele se consumă cu moderație
Delicioase şi hrănitoare, migdalele ar putea fi gustarea perfectă, care îţi protejează inima, creierul şi îţi stimulează imunitatea. Şi nutritioniştii le laudă şi le recomandă cu încredere în dieta zilnică
De Redactia Observator la 20.04.2015, 20:38Delicioase şi hrănitoare, migdalele ar putea fi gustarea perfectă, care îţi protejează inima, creierul şi îţi stimulează imunitatea. Şi nutritioniştii le laudă şi le recomandă cu încredere în dieta zilnică
Numai că, tot ei sunt cei care trag semnalul de alarmă. Migdalele crude conţin cianură. Ceea ce înseamnă că, dacă mâncaţi prea multe, s-ar putea să aveţi mari probleme de sănătate. Aşa că, dacă nu puteţi trăi fără migdale, măcar reduceţi cantităţile. Iar dacă partea cu cianura nu vă convinge, gândiţi-vă doar cât de mult pot să îngraşe.
Migdalele, ca majoritatea altor sâmburi, conţin, în cantitate redusă, cianură. În unele ţări este ilegal să fie vândute până nu au fost procesate pentru a îndepărta otrava. Însă nu este cazul să ne alarmăm. Migdalele devin toxice doar dacă ajungem să consumăm, constant, sute de grame pe zi.