Special! ”Ridicarea românească” dezvoltă mușchii
Când spunem haltere, spunem automat Nicu Vlad. Doar este multiplul nostru campion naţional, european, mondial şi olimpic. Dar ce-l face pe Nicu Vlad unic este modul în care ridica greutăţile.
De Redactia Observator la 28.08.2014, 20:25- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Când spunem haltere, spunem automat Nicu Vlad. Doar este multiplul nostru campion naţional, european, mondial şi olimpic. Dar ce-l face pe Nicu Vlad unic este modul în care ridica greutăţile.
Ridicarea greutăţilor este exerciţiul de bază în aproape toate sporturile. Însă exerciţiul trebuie făcut doar sub ochii atenţi ai specialiştilor. Asta pentru că "ridicarea românească" are o grămadă de avantaje, dar şi câteva dezavantaje majore.
Ca avantaje, îmbunătăţeşte flexibilitatea corpului, îmbunătăţeşte forţa şi are tot felul de aplicaşii pe viaţa de zi cu zi. Dar făcut într-o formă proastă sau să zic nesupravegheată are foarte multe dezavantaje. Poţi să faci probleme cu coloana, poţi să îţi loveşti genunchii ca să zic aşa, poţi să faci mult mai multe lucruri rele decât a avea beneficii.
Dezvoltarea armonioasă a musculaturii este obiectivul principal pentru foarte mulţi bărbaţi. Unii încearcă să fenteze procesul , apelând la tot felul de pastile şi de pudre proteice. Alţii ştiu că muşchii nu se umflă şi nici nu se definesc peste noapte. Aşa că trag din greu la sală. Desigur, nu sar nici peste "ridicarea românească". Doar îi ştiu avantajele.
În concluzie, nu este cazul să încercaţi "ridicarea românească" în prima zi în care puneţi piciorul într-o sală de fitness. Cel mai bine este să vă consultaţi cu instructorii şi să aşteptaţi ca EI să vă propună acest exerciţiu, în momentul în care vă va considera destul de bine pregătiţi.