SUTE DE PERSOANE cu DEFICIENŢE de vedere, INFORMATE printr-o aplicaţie mobilă când soseşte în staţie autobuzul sau troleibuzul pe care îl aşteaptă!
Peste 400 de persoane cu deficienţe de vedere vor putea afla, printr-o aplicaţie mobilă montată pe telefon, când ajunge în staţie autobuzul sau troleibuzul pe care îl aşteaptă, traseul pe care circulă şi conexiunile disponibile cu alte mijloace de transport,în cadrul proiectului Smart Public Transport, finanţat de Fundaţia Vodafone România cu peste 400.000 de lei, scrie News.ro
De Redactia Observator la 26.06.2017, 17:41Peste 400 de persoane cu deficienţe de vedere vor putea afla, printr-o aplicaţie mobilă montată pe telefon, când ajunge în staţie autobuzul sau troleibuzul pe care îl aşteaptă, traseul pe care circulă şi conexiunile disponibile cu alte mijloace de transport,în cadrul proiectului Smart Public Transport, finanţat de Fundaţia Vodafone România cu peste 400.000 de lei, scrie News.ro
Persoanele cu deficienţe de vedere din Bucureşti se pot deplasa mai uşor cu mijloacele de transport în comun de suprafaţă datorită unei soluţii mobile implementate de Asociaţia Tandem, în parteneriat cu RATB şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin proiectul Smart Public Transport. Soluţia a fost finanţată de Fundaţia Vodafone România cu peste 400.000 de lei, prin programul Connecting for Good.
Proiectul s-a derulat în perioada ianuarie 2015 - iunie 2017, timp în care s-au montat 1.100 de dispozitive speciale, numite iBeacon, în toate autobuzele şi troleibuzele din flota RATB. Soluţia Smart Public Transport a fost dezvoltată pentru a ghida persoanele cu dizabilităţi vizuale în folosirea reţelei de transport public de suprafaţă, fără ajutorul unui asistent personal şi fără a depinde de intervenţia altor oameni din jur.
"În Bucureşti locuiesc peste 5.000 de persoane cu deficienţe de vedere, iar, din estimările noastre, 900 dintre acestea circulă în mod curent cu mijloacele de transport public. În acest moment, aplicaţia noastră este utilizată deja de peste 400 de persoane. Ne bucurăm să vedem că acest proiect pe care l-am selectat în cadrul rundei de finanţare Connecting for Good s-a încheiat cu bine şi deja le asigură acestor persoane sprijinul de care au nevoie”, a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.
„Ne dorim să creăm primul sistem integrat de accesibilizare urbană din Europa, bazat pe tehnologii inteligente, care îi ajută pe utilizatori să navigheze în siguranţă prin oraş, de acasă până la destinaţie. Smart Public Transport este o parte vitală a acestui model”, a declarat Florin Georgescu, preşedintele Asociaţiei Tandem.
Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga ţară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari - copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ şi www.facebook.com/fundatiavodafone.
Asociaţia Tandem este o organizaţie neguvernamentală a cărei activitate are ca scop principal incluziunea socială a persoanelor cu deficienţe de vedere, prin proiecte şi programe ce acoperă atât nevoia de mobilitate şi accesibilizare urbană, cât şi accesul la tehnologie, informaţii, educaţie non-formală de calitate, servicii publice, activităţi sportive şi culturale. Printre cele mai importante proiecte derulate de Asociaţia Tandem se numără Smart Public Transport, Tandem Navigator, Tandem Dance, Tandem Access, Teatrul şi Nopţile, Explore the Unseen şi Istoria prin sunet si atingere.
Sursă: News.ro