Tânărul care și-a construit un loc de poveste în inima Deltei Dunării, departe de agitația de oraș
Tot mai mulţi tineri renunţă la viaţa agitată din marile oraşe pentru satele fermecătoare ale României. Să îl cunoaştem pe unul dintre ei: la 31 de ani, a construit un loc de poveste în Delta Dunării. Iar noi l-am vizitat, în timpul unei călătorii fascinante prin natura sălbatică.
De Redactia Observator la 21.07.2019, 01:45Tot mai mulţi tineri renunţă la viaţa agitată din marile oraşe pentru satele fermecătoare ale României. Să îl cunoaştem pe unul dintre ei: la 31 de ani, a construit un loc de poveste în Delta Dunării. Iar noi l-am vizitat, în timpul unei călătorii fascinante prin natura sălbatică. În Deltă, am descoperit peisaje care îţi taie răsuflarea, dar şi pensiuni unde am gustat cele mai bune preparate din peşte. Gazdele aşteaptă turişti din întreaga lume pentru o vacanţă de neuitat.
Călătoria noastră spre paradisul sălbatic începe pe ape, înconjuraţi de nuferi, sălcii curgătoare şi pelicani. După mirosul de peşte ne dăm seama că am ajuns la destinaţie: Sarichioi, prima oprire.
Ne-ntâmpină Alex, care la 31 de ani a reuşit să facă un loc de poveste dintr-o casă din chirpici, veche de un secol.
Iată ce l-a convins să investească aici:
ALEXANDRU FILIP, antreprenor: Un sat autentic, un sat incantator cu cea mai mare comunitate de rusi-lipovei din România. Zona are deschidere la Lacul Razelm si puncte turistice din Dobrogea de nord.
Video:
Cu ajutorul sătenilor, casa a fost adusă în această formă în doi ani. Oamenii au păstrat elementele vechi şi le-au recondiţionat pe cele care au mai putut fi salvate. Printre ele şi o ladă de zestre, moştenită de soţia lui Alex.
ALEXANDRU FILIP, antreprenor: Tăblia patului este facuta dintr un material adus din Rusia. A durat trei luni sa intram in posesia lui. Cuierul, de exemplu, este facut din vechea creasta a casei, pe care am revopsit-o. I-am dat un lac si am rugat o pictorita din sat sa picteze bujori dobrogeni, i-am pus o agatatoare si am transformat-o in cuier.
Ajungem la Murighiol. Este timpul mesei pentru oaspeţii care şi-au consumat energia în plimbarea pe canale. Din meniu nu lipseşte storceagul, scrumbia pe grătar ori calcanul la tigaie.
Cum era de aşteptat, o astfel de vacanţă, în inima Deltei costă. Pentru o cazare în locuri cu poveste turiştii pot să plătească până la 450 de lei pe noapte.
Anul trecut, peste 135 de mii de turişti români şi-au petrecut concediul în deltă, iar alţi 22 de mii de străini ne-au ales ca destinaţie de vacanţă.