Târgurile tradiționale, paradisul gurmanzilor
Simple şi delicioase, mâncărurile preparate ca la stână atrag turiştii de toate felurile la toate festivalurile şi petrecerile câmpeneşti. Sunt făcute după reţete din strămoşi, cu cele mai bune şi proaspete ingrediente. În faţa ceaunelor, se fac cozi.
De Redactia Observator la 29.07.2018, 23:50Simple şi delicioase, mâncărurile preparate ca la stână atrag turiştii de toate felurile la toate festivalurile şi petrecerile câmpeneşti. Sunt făcute după reţete din strămoşi, cu cele mai bune şi proaspete ingrediente. În faţa ceaunelor, se fac cozi. Şi nu puţini sunt cei care se întorc şi pentru o a doua porţie.
Pe Valea Mureşului, la Răstoliţa, ciobanii au coborât de la stână şi au încins ceaunele.
Clienţii aşteaptă semnalul că mâncarea este gata. O savurează în picioare, chiar lângă ceaun.
Pe cei întorşi din străinătate, ciobanii îi ademenesc cu altă rețetă "ca la bunica". Să le stingă dorul de casă!
Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula este la a șasea ediție.