Tudor Chiuariu, urmărit în dosarul lui Hrebenciuc
Senatorul Tudor Chiuariu este urmărit penal în dosarul în care este arestat Viorel Hrebenciuc, fiind acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut două milioane de euro ca să intervină la prefectul de Bacău
De Redactia Observator la 10.01.2015, 16:45- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Senatorul Tudor Chiuariu este urmărit penal în dosarul în care este arestat Viorel Hrebenciuc, fiind acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut două milioane de euro ca să intervină la prefectul de Bacău
Potrivit unor surse judiciare, senatorul Tudor Chiuariu a fost sâmbătă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Braşov, pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea de trafic de influenţă. Procurorii au luat în cazul acestuia măsura controlului judiciar.
Sursele citate au precizat Tudor Chiuariu ar fi cerut, în calitate de avocat, două milioane de euro să intervină la prefectul judeţului Bacău, "pentru rezolvarea situaţiei cu pădurea lui Paltin Sturdza".
Chiuriu ar fi cerut banii direct de la Gheorghe Paltin Sturdza, au mai spus sursele citate, fără a preciza dacă acesta ar fi primit vreun ban din suma cerută.
În dosarul retrocedării ilegale de păduri sunt arestaţi fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza şi judecătorul Lorand Andras Ordog. În detenţie a fost, până în seara zilei de 22 decembrie 2014, şi fiul lui Hrebenciuc, Andrei, însă, după judecarea contestaţiei sale faţă de prelungirea măsurii preventive, instanţa supremă a decis ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu.
Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracţional ar fi fost constituit în aprilie 2013, de Viorel Hrebenciuc, împreună cu Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu, care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Gheorghe Paltin Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure, potrivit Mediafax.
În dosarul retrocedării sunt urmăriţi penal şi senatorii Dan Şova şi Ilie Sârbu, precum şi directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu.