Tudorel Toader, anunţ de ultimă oră despre noul şef al DNA. Au fost finalizate interviurile cu cei şase candidaţi
Ministrul Justiției a anunţat că au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcției de procuror-șef DNA.
De Redactia Observator la 04.09.2018, 13:14Ministrul Justiției a anunţat că au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcției de procuror-șef DNA. Cei şase candidaţi sunt: Adina Florea, Sorin Armeanu, Nicolae Lupulescu, Paula Tănase, Gabriela Scutea și Andrei Bodean.
Cei şase procurori care şi-au depus candidaturile pentru conducerea DNA au susţinut, luni şi marţi, interviul cu Tudorel Toader, care, joi, va anunța propunerea sa pentru acest post.
"Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea functiei de procuror-sef DNA ! Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face conoscuta propunerea pentru procurorul-sef DNA, precum si programele de management", a transmis Tudorel Toader, pe Facebook.
Cine sunt candidaţii la şefia DNA
Luni, începând cu ora 11.00, au susţinut interviul cu ministrul Tudorel Toader primii trei candidaţi declaraţi admişi - Sorin Armeanu, Andrei Bodean şi Adina Florea. Astăzi, de la ora 8.30, au urmat procurorii Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea şi Paula Tănase.
Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Sorin Armeanu este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.
Gabriela Scutea este fost procuror general adjunct al României şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Procurorul Gabriela Scutea de la Parcheul Curţii de Apel Braşov a fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei (ianuarie 2016), anterior fiind Înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiţionalităţilor stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie.
În perioada mai - august 2013 a fost consilier al procurorului general la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Între noiembrie 2006 - mai 2013 a fost adjunct al procurorului general Laura Codruţa Kovesi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, responsabil pentru activitatea Secţiei judiciare, activitatea de resurse umane şi documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanţare externă, precum şi audit . Anterior, a fost procuror la Braşov.
Andrei Bodean are 38 de ani şi este procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
El a instrumentat mai multe dosare vizându-l pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu. De altfel, dosarul în care Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciul în cazul Centrului Militar Zonal a fost instrumentat de Andrei Bodean.
Paula Tănase are 47 de ani şi este procuror la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, iar anterior, începând cu 2009, ea a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.
În perioada 2007-2009, Paula Tănase a fost procuror al Secţiei judiciar-penale din cadrul aceleiaşi instanţe, iar în perioada 2006 - 2007, procuror la Secţia Urmărire penală la aceeaşi instanţă. Ea a intrat în magistratură în 1996, ca procuror stagiar la Parchetu Judecătoriei Galaţi, după ce a absolvit Facultatea de Drept din Iaşi, cu media 9.46. Paula Tănase scria despre ea, în anul 2012, că deşi au existat perioade în care a instrumentat şi o mie de dosare pe an, avea ”stoc zero de la o săptămână la alta” şi nu a avut ”nicio restituire sau achitare în soluţiile de trimitere în judecată dispuse”.
Ea a candidat şi în 2012 pentru conducerea DNA.
Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi este procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a fost detaşat la Ministerul Apărării Naţionale, în martie 2016, pentru o perioadă de trei ani, prin Hotărârea CSM nr. 148/ 2016. Lupulescu a candidat, în martie 2015, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, alături de Ioana Albani, Daniel Horodniceanu, Giorgiana Hosu, Adrian Glugă şi Cătălin Borcoman.