Vacanțele dese pentru elevi, cheia marilor succese!
Sistemul românesc de învăţământ trebuie reformat, iar peste tot în lume sunt modele de succes de la care putem lua lecţii. Primii sunt finlandezii, care obţin performanţă , deşi nu dau note şi nici teme. În schimb, sud-coreenii învaţă 14 ore pe zi şi au o rată a analfabetismului de zero.
De Redactia Observator la 17.03.2017, 20:19Sistemul românesc de învăţământ trebuie reformat, iar peste tot în lume sunt modele de succes de la care putem lua lecţii. Primii sunt finlandezii, care obţin performanţă , deşi nu dau note şi nici teme. În schimb, sud-coreenii învaţă 14 ore pe zi şi au o rată a analfabetismului de zero.
Să fii cel mai bun este o obsesie naţională în Coreea de Sud. Aici, elevii învaţă cât e ziua de lungă, în şcoli, acasă, în biblioteci. Iar examenele sunt evenimente naţionale.
Aceasta este, însă, partea romanţată a poveştii. Din cauza presiunii, Coreea de Sud este ţara cu cea mai mare rată de sinucideri în rândul tinerilor.
O altă şcoală drastică din Asia este cea japoneză. Aici, elevii învaţă să fie cetăţeni model: punctuali, organizaţi, responsabili. Pregătesc masa şi îşi curăţă singuri clasele şi toaletele.
Şcoala suedeză cultivă plăcerea copiilor de a învăţa.
Un model de la care trebuie să învăţăm. Renumit cândva pentru calitatea sa, învăţământul românesc este acum unul învechit.
O spun şi străinii, dar o spun şi ai noştri. E nevoie de reformă.
În Finlanda, elevii petrec doar câteva ore la şcoală, nu primesc teme pentru acasă şi sunt încurajaţi să înveţe ce le place. Totuşi, sunt cei mai buni la testările internaţionale.