Veşti proaste pentru elevi! Părinţii vor primi în timp real notele şi absenţele copiilor!
Toate instituţiile de învăţământ preuniversitar din România vor fi conectate la internet, iar părinţii vor primi notele şi absenţele copiilor în timp real, prin intermediul unui catalog virtual. Modificările din învăţământul românesc au fost anunţate de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a adăugat că toate aceste lucruri vor fi posibile în maxim doi ani.
De Redactia Observator la 01.08.2017, 13:28Toate instituţiile de învăţământ preuniversitar din România vor fi conectate la internet, iar părinţii vor primi notele şi absenţele copiilor în timp real, prin intermediul unui catalog virtual. Modificările din învăţământul românesc au fost anunţate de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a adăugat că toate aceste lucruri vor fi posibile în maxim doi ani.
Ministrul a anunţat, astăzi, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Alba Iulia, că va depune spre finanţare la Comisia Europeană trei proiecte ce au o valoare de maxim 100 de milioane de euro, reprezentând Internet în toate şcolile, biblioteca şcolară virtuală şi un catalog virtual.
”Prin programul de guvernare avem biblioteca şcolară virtuală, care deja se apropie de finalizare ca proiect, urmează să fie lansat şi toate lecţiile demonstrative şi dacă vreţi la sport una e să spui şi alta e să faci. Toate lecţiile demonstrative şi tot ce înseamnă programe şcolare vor fi pe bibliotecă virtuală pe care o vor accesa toţi copiii din sistemul de învăţământ preuniversitar şi nu numai. Chiar dacă anul acesta avem doar 66% din şcoli conectate la Internet, în doi ani de zile vrem să le conectăm pe toate. Asta pentru că e nevoie de mijloacele moderne să le avem pentru un proces instructiv educativ de calitate”, a spus Liviu Pop, potrivit Mediafax.
De asemenea, ministrul Educaţiei a adăugat că în doi ani părinţii vor primi în timp real notele şi absenţele elevilor, cu ajutorul unor platforme online.
”Sunt foarte optimist, sunt bani europeni, avem 100 de milioane de euro în medie la Ministerul Educaţiei pe cele trei proiecte majore. Wireless campus, adică zonă de campus în fiecare sală în care se face act de predare, biblioteca şcolară virtuală şi dacă vreţi evidenţa elevilor, să nu-i spun catalogul elevilor, pentru că ne interesează şi prezenţa elevilor şi evaluarea acestora. Toate cele trei proiecte sunt integrate, chiar săptămâna trecută am avut o discuţie interministerială cu Ministerul Comunicaţiilor pentru a depune cele trei proiecte la Comisia Europeană pentru finanţare. Toate cumulate pot fi maximum 100 de milioane de euro”, a mai precizat ministrul.