Vlogger culinar american, fascinat de bucătăria tradițională transilvăneană
Bucătăria transilvăneană a devenit cea mai nouă revelaţie de pe YouTube. Un faimos vlogger culinar din Statele Unite a petrecut o zi în mai multe sate din Sibiu şi a încercat reţetele locale.
De Redactia Observator la 16.12.2019, 02:42
Bucătăria transilvăneană a devenit cea mai nouă revelaţie de pe YouTube. Un faimos vlogger culinar din Statele Unite a petrecut o zi în mai multe sate din Sibiu şi a încercat reţetele locale. A filmat experienţa şi a împărtăşit-o pe reţelele de socializare. În doar trei zile, 600 de mii de oameni au urmărit cum se fac mămăliga, tocana de oaie sau supa de cocoş şi au dat verdictul în comentarii: totul arată uimitor!
Uşor de spus, pentru vloggerul care îşi câştigă traiul încercând feluri tradiţionale de mâncare din întreaga lume. Şase milioane de fani îi urmăresc de la distanţă comorile culinare pe care acesta le descoperă. Însă doar Mark Wiens are ocazia să le guste. Experienţa lui în Transilvania începe cu zacusca.
”E atât de afumată, are mai multe tipuri de boia, ardei, vinete, roşii şi ceapă, toate coapte şi puse într-un amestec care se întinde pe pâine”, spune Mark Wiens.
Expertul culinar a ales satele montane din Sibiu pentru a experimenta gusturile româneşti. Meniul promis de primele sale gazde îl entuziasmează din start pe american.
După testul vizual, vine şi proba gustului. Pe lângă tocană, gazdele au pregătit şi o mămăligă amestecată cu lapte, smântână şi mai multe tipuri de brânză.
”Este uimitor! E incredibil de bună!”, exclamă americanul.
Este aproape seară, iar americanul a coborât înapoi în sat. Supa de cocoş este servită la conac.
Încântarea expertului culinar a fost întrecută doar de cea a fanilor săi. În doar patru zile, documentarul realizat de american a strâns peste o jumătate de milion de vizualizări, dar şi o cascadă de comentarii.