AUR pentru Cătălina Ponor, la bârnă! Medalie de bronz pentru Larisa Iordache
Victorie pentru Cătăliona Ponor la Campionatele Europene de la Cluj! Sportiva a obţinut medalia de aur, la bârnă, cu un scor de 14.566, întrecând-o pe Larisa Iordache, care a obţinut medalia de bronz.
De Redactia Observator la 23.04.2017, 15:39- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Victorie pentru Cătăliona Ponor la Campionatele Europene de la Cluj! Sportiva a obţinut medalia de aur, la bârnă, cu un scor de 14.566, întrecând-o pe Larisa Iordache, care a obţinut medalia de bronz.
Larisa Iordache a intrat a treia în finala de la bârnă şi a fost notă cu 13.966, iar Cătălina Ponor a intrat a şasea, fiind notată cu cea mai mare notă din concurs, 14.566.
Ponor a cucerit astfel medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de bronz, medalia de argint revenind sportivei olandeze Eythora Thorsdottir (14.066).
Cătălina Ponor a fost iniţial calificată şi la sol, dar a ratat ultimul act după declasarea notei, în absenţa unui element obligatoriu în exerciţiu.
Tot duminică, în prima finală a zilei, Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint la sărituri (14.733), aurul revenind rusului Artur Dalaloian (14.933), iar bronzul lui Oleg Verniaiev (Ucraina, 14.649).
Celelalte finale ale zilei sunt la paralele şi bară fixă (masculin), respectiv sol (feminin).
În celelalte finale pe aparate de sâmbătă, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (Grecia, la inele), Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu mânere, Rusia), Coline Devillard (sărituri, Franţa).
Vineri, în finală la individual-compus feminin, Ioana Crişan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cîmpian pe poziţia a 23-a.
Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a 2-3 medalii.
La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.
CE din luna aprilie au revenit în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.
La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.
Campionatele Europene din 2018, care vor avea şi probă pe echipe, vor avea loc la Glasgow. De asemenea, UEG a anunţat, duminică, faptul că următoarea ediţie a competiţiei individuale, la fel ca şi cea de acum, de la Cluj, se va desfăşura în Polonia, la Szczecin.