Antena LIVE

Curs valutar

Fenomenul Simone Biles. Povestea impresionantă a unei campioane care a fost abandonată de părinţi: "Este cea mai talentată gimnastă din istorie" (FOTO, VIDEO)

Are 19 ani şi doar 1,42 metri înălţime, însă asta nu a împiedicat-o să cucerească o lume întreagă. Simone Biles a devenit la o vârstă atât de fragedă cea mai medaliată gimnastă americană din toate timpurile, după ce a reuşit să adauge la cele zece medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

De la 18.08.2016, 09:30
WhatsApp

Are 19 ani şi doar 1,42 metri înălţime, însă asta nu a împiedicat-o să cucerească o lume întreagă. Simone Biles a devenit la o vârstă atât de fragedă cea mai medaliată gimnastă americană din toate timpurile, după ce a reuşit să adauge la cele zece medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Micuţa gimnastă, aflată la prima participare la Jocurile Olimpice, a devenit campioană olimpică cu echipa Statelor Unite, la individual compus, la sărituri şi la sol.

Nu se mai întâmplase ca o gimnastă să câştige patru medalii de aur la o ediţie a JO de 32 de ani, ultima sportivă care a reuşit o astfel de performanță fiind românca Ecaterina Szabo la Olimpiada de la Los Angeles din 1984.

Simone Biles intră astfel în galeria selectă a gimnastelor care au reușit acest record: Ecaterina Szabo (Los Angeles 1984) pentru România, Vera Caslavska (Mexico City, 1968) pentru Cehia, Agnes Keleti (Melbourne, 1956) pentru Ungaria și Larisa Latynina (Melbourne, 1956) pentru Uniunea Sovietică.

Cine este Simone Biles

"Cea mai talentată gimnastă din istorie" - este eticheta pe care o primeşte cel mai des Simone Biles.

Însă, în spatele atitudinii pozitive şi a exuberanţei stă o poveste impresionantă de viaţă. Născută într-o familie destrămată, Simone şi cei 7 fraţi ai ei au fost abandonaţi de tată, iar primii ani din viaţă i-a trăit cu o mamă dependentă de droguri şi alcoolică.

Până la vârsta de 6 ani, Biles mergea de la orfelinate la centre de plasament şi vice versa. În 2001, bunicii ei materni, Ron şi Nellie Biles, au luat-o în adopţie pe ea şi pe sora ei (Adria) şi s-au mutat în Spring, Texas. Simone şi-a amintit de acel moment în care Ron şi Nellie i-au devenit tată şi mamă.

“Nu mă deranjează deloc să vorbesc despre asta, fiindcă eram foarte tânără când s-a întâmplat. La început le spuneam „bunicul” şi „bunica”, dar într-o zi Nellie ne-a chemat şi ne-a spus: ‘Depinde de voi, dacă doriţi puteţi să ne numiţi tată şi mamă’. M-am urcat pe scări în camera mea şi am început să mă antrenez în oglindă: „Mamă, tată, mamă, tată”. Apoi am coborât pe scări şi Nellie era în bucătărie. M-am uitat la ea şi i-am spus: „Mamă?”, ea a răspuns „Da!”, povesteşte gimnasta.

Micuţa Simone avea şase ani când a început gimnastica, iar un an mai târziu şi-a întâlnit actuala antrenoare. Uluită de eleva sa, Aimee Boorman a constatat rapid că Simone are un ritm de învăţare formidabil - îi ia doar trei zile să deprindă un element nou. prin comparaţie, alte gimnaste au nevoie de ani întregi pentru aşa ceva.

“Mi-am spus: De unde vine fata asta? A făcut un exerciţiu complicat prima oară când a intrat în sală şi mi-a spus că fratele ei a învăţat-o în grădina din spatele casei”, a povestit Aimee Boorman.

Părinţii ei au fost cei care au îndrumat-o spre gimnastică, dar şi spre credinţa creştină. În fiecare duminică, când nu are competiţii, ea participă la mesă împreună cu familia ei. Simone se roagă în mod regulat şi poartă un rozariu pe care i l-a dăruit mama sa.

Simone este în sala de gimnastică şase zile pe săptămână. Exersează chiar şi câte şapte ore pe zi, dar nu regretă nici un moment decizia de a renunţa la viaţa de adolescentă normală.

Ascensiunea unei stele în gimnastică

Şi-a început ascensiunea în 2013, când a câştigat aurul mondial la individual compus. Au urmat titlurile din 2014 şi 2015, iar acum şi-a desăvârşit opera - a urcat de patru ori pe prima treaptă a podiumului olimpic.

“Câteodată aud publicul ovaţionând şi îmi simt corpul ca şi cum ar fi pe pilot automat, iar uneori, după ce fac un exerciţiu complicat, mă întreb dacă am făcut într-adevăr aşa ceva”, povesteşte sportiva despre ceea ce simte atunci când concurează.

Cel mai mare avantaj al tinerei din Ohio este că nu simte deloc presiunea publicului în timpul exerciţiilor. Şi sunt exerciţii extrem de complicate, pe care le execută de cele mai multe ori perfect.

"În acest moment este cea mai bună gimnastă din lume!”, spune despre ea fostul coordonator al lotului de gimnastică al Statelor Unite, Bela Karolyi.

Deși n-a reușit să-și împlinească visul de a câştiga cinci medalii de aur la JO, ea obţinând la bârnă doar medalia de bronz, Biles s-a declarat mulțumită.

Cu un total de 19 medalii olimpice și mondiale obținute în cariera ei, Biles devine cea mai „medaliată” gimnastă americană, detronând-o pe Shannon Miller, care a deținut acest record timp de 20 de ani, cu 16 medalii.

Exerciţiul ei de la sol a primit unul dintre cele mai mari punctaje acordate la această ediţie a JO şi a fost trăit la intensitate maximă de publicul prezent în sală.

“Atât de mult s-a ridicat în aer de la sol, că rivalelor sale le-ar fi trebuit aripi ca să o ajungă și nici atunci n-ar fi fost îndeajuns”, scrie Reuters despre această evoluţie.

Sportiva are chiar mişcări ce-i poartă numele, iar specialiştii în fizică încearcă să explice cum este posibil din punct de vedere fizic ceea ce face gimnasta americană.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

campioană olimpică rio 2016 simone biles
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024