Antena LIVE

Curs valutar

Gabriela Szabo despre rezultatele gimnaştilor români: E greu să critic!

Ministrul Tineretului și Sportului a declarat că îi vine foarte greu să critice rezultatele gimnaștilor români

De la 27.10.2015, 14:42
WhatsApp

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, marți, că îi vine foarte greu să critice rezultatele gimnaștilor români la Mondialele de la Glasgow atâta timp cât aceștia sunt încă în competiție.

''Vă dați seama că în calitate de ministru al Tineretului și Sportului nu este ușor și simplu să privești eșecul sportivilor tăi. Cert este că avem nevoie de unitate, așteptăm să se întoarcă acasă delegația României. Sportivii sunt încă în concurs. Este foarte greu pentru mine, ca om de sport înainte de toate să încep să critic, în contextul în care ei mai au de concurat. Hai să se întoarcă mai întâi acasă, apoi să facem o analiză și să vedem ce trebuie să facem pentru a îmbunătăți lucrurile acolo la Federația Română de Gimnastică,'' a declarat Szabo, prezentă la inaugurarea Laboratorului de tehnologia performanței sportive din cadrul Institutului Național de Cercetare pentru Sport (INCS).

Szabo a mai spus că gimnaștii români au toată susținerea sa, deoarece ''federația de gimnastică este una dintre cele mai importante federații naționale. Gimnastica este considerat brand de țară, așa că au tot suportul meu și toată susținerea, indiferent că este acum un eșec pentru sportul românesc''.

''Doar împreună ne putem ridica și să trecem mai departe. Vin din sportul de performanță, vin din mijlocul lor și este cumplit, să mergi afară, în lateral, și să critici. Nu. Hai să criticăm în interior și abia apoi să ieșim în exterior pentru a comunica ce soluții am găsit pentru redresarea situației de la Federația Română de Gimnastică'', a adăugat ministrul, amintind că a încercat să ofere toate condițiile de pregătire pentru lotul de gimnastică, a reabilitat într-un timp foarte scurt sala de antrenament, a cumpărat cele mai bune materiale de antrenament.

Întrebată cum comentează solicitarea președintelui COSR de luni pentru a se face apel la antrenori mai vechi din gimnastică, este vorba despre Forminte, Maria Bitang și Octavian Bellu, pentru redresarea situației, Gabriela Szabo a spus: ''Știți cum este, suntem la un sport individual, nu avem un sport de echipă unde de pe margine putem să țipăm, nu mai avem nevoie de acest antrenor. Nu. Eu am o altă mentalitate. În sport se întâmplă asemenea situații neprevăzute. Să fim alături de ei, să stăm de vorbă inclusiv cu antrenorii și sportivii, să vedem unde s-a greșit, pentru ce s-a greșit să să îmbunătățim cât de repede se poate. Oricum eu lucrez pentru 2020, pentru 2024. Tot ceea ce fac astăzi este să performăm în 2020, 2024 și să salvăm tot ceea ce se mai poate salva până la Rio 2016''.

''Mare lucru nu mai avem ce face, pregătirile pentru Olimpiadă nu se realizează cu un an sau doi ani înainte, pregătirea pentru Olimpiadă durează patru ani, opt ani de zile, așa că mare lucru în momentul de față, vă spun cu toată sinceritatea și ca om care are o experiență, în acest domeniu, mare lucru nu mai putem să facem. Important este acum să le oferim tot ce au nevoie în pregătire ca să ieșim cât de cât onorabil din această competiție'', a apreciat Szabo.

În legătură cu propunerea președintelui COSR, Alin Petrache, de cooptarea unui antrenor străin, expert în pregătirea pentru aparatul "paralele inegale", Gabriela Szabo a spus: ''Să îmi dați voie să nu comentez această afirmație a colegului meu. Consider că avem extrem de mulți antrenori bine pregătiți, care în momentul de față nu mai sunt în sistemul nostru. Federațiile ar trebui să lupte puțin să îi readucă înapoi la loturile naționale și să vedem ce mai putem face până la Rio. Dar, cum am spus, mare lucru până la Rio nu prea mai avem ce face, decât să pregătim Olimpiadele din 2020, 2024''.

Întrebată dacă este sceptică, din acest punct de vedere, Gabriela Szabo a arătat: ''Eu sunt o optimistă de felul meu, aceasta este starea sportului. Important este să nu ne panicăm și să găsim soluții pentru viitor. Soluția este în acest moment să aruncăm cât mai multe semințe în cât mai multe locuri, să avem o viziune pentru sportul românesc și să începem să creștem baza de selecție pentru marea performanță. Nu întâmplător, din anul 2004, am inițiat și m-am implicat în campanii de promovarea a sportului, tocmai pentru a lărgi baza de selecție, pentru marea performanță. Este mult de lucru, dar important ca împreună să muncim în continuare cu perseverență și să dea Dumnezeu să iasă competițiile așa cum ne dorim cu toții. Sportul este un domeniu extrem de important''.

Gabriela Szabo s-a referit și la meciul Simonei de marți, cu Maria Șarapova, la Turneul Campioanelor: ''Ținem pumnii tuturor sportivilor români care sunt în competiții, atât la tenis, cât și la gimnastică, tuturor sportivilor care sunt în pregătire. Să fie sănătoși și să ne bucure cu rezultatele lor! Suportul meu îl au, facem în continuare eforturi extrem de mari pentru a nu le lipsi nimic sportivilor români din drumul lor spre performanță. Din păcate, nu totdeauna depinde de cei care conduc, depinde și de cei care manageriază federațiile''.

La Mondialele de gimnastică artistică de la Glasgow, după calificări, echipa feminină s-a clasat pe locul 13, iar cea masculină pe 14, ratând finala și calificarea directă la Olimpiadă. Ambele loturi vor lupta pentru calificarea la JO din 2016 în cadrul unui turneu preolimpic cu 8 echipe, din care se califică 4, Larisa Iordache, Laura Jurca și Cristian Bățagă sunt calificați în concursurile la individual compus, de joi și vineri, iar Marian Drăgulescu a obținut calificarea în finala de duminică, la sărituri. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

gabriela szabo sport gimnasta ministrul tineretului și sportului
Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025