România a învins Slovenia şi are două victorii în grupă, după primele două meciuri la CM de handbal feminin
Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Trier, reprezentativa Sloveniei, scor 31-28 (14-14).
De Redactia Observator la 03.12.2017, 16:38- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Trier, reprezentativa Sloveniei, scor 31-28 (14-14), în cea de-a doua partidă din grupa A a Campionatului Mondial din Germania, şi este lider, cu 4 puncte.
Sute de fani români au încurajat tricolorele în disputa cu Slovenia, care în ziua precedentă învinsese Franţa şi era văzută, pe bună dreptate sau nu, ca o ”sperietoare”. A şi fost în primele 25 de minute, vedeta ei, Ana Gros având 8 goluri marcate până la pauză, în condiţiile în care marcase 9 în total cu Franţa (scor 5-1 şi 8-4).
Echipa României a fost timorată, nu şi-a găsit ritmul, s-a înghesuit cu jocul pe centru, de parcă extremele nu existau, iar decizia lui Ambros Martin de a începe cu Buceschi şi Dragut pe centru şi inter dreapta nu a fost cea mai inspirată pentru viteza necesară cu Slovenia, căreia nu i-a păsat de numele adversarei.
Cristina Neagu a fost obligată să iasă la rampă, 6 goluri în primele 30 de minute, dar a fost blocată de multe ori, izolată, astfel încât combinaţiile cu pivotul şi extrema stângă nu au fost eficente ca de obicei. Neagu a acuzat la un moment dat şi dureri la un picior, iar randamentul său a avut de suferit. Nici Denisa Dedu nu a strălucit în poartă în prima parte.
Slovenia a alternat golurile lejere prin apărarea rarefiată tricoloră cu momentele în care parcă realiza că nu a mai fost la un Campionat Mondial de 12 ani şi era perdantă ca atare.
România a fost condusă în permanenţă în prima repriză şi a egalat, prin Neagu, abia în minutul 29, 13-13, iar la pauză a ieşit cu 14-14, după o luptă mai cerebrală pe final, mai ales în faza defensivă.
La reluare, România a preluat conducea în premieră, prin Pintea, 14-13, iar apoi s-a dovedit că pauza a fost un sfetnic bun. Buceschi s-a implicat mai mult la finalizare, 18-16 şi 22-21, iar meciul a curs cu Slovenia alergând după egalare, dar echilibrat (24-22, min. 47). Cristina Neagu avea deja 10 goluri, la fel ca şi Ana Gros, dar uralele fanilor români parcă le împingeau pe tricolore de la spate (25-23, min. 50).
Până la final a fost totul la intensitate, pe teren şi în tribune, însă bucuria a aparţinut României, care s-a impus în al doilea meci la CM din Germania, cu o repriză secundă excelentă cu Slovenia, şi este liderul grupei A, cu 4 puncte.
Pentru România au marcat Neagu 11 goluri, Pintea 6, Buceschi 5, Elisei Ardean 4, Udriştioiu 4, Geiger 1, iar din tabăra slovenă s-a remarcat Gros 10, Stanko 5.
În primul meci din grupa A, tricolorele au învins, sâmbătă, Paraguay, cu scorul de 29-17 (16-7).
Duminică se vor mai juca în grupa A meciurile dintre Angola – Franţa şi Paraguay – Spania, iar în celelalte grupe sunt programate disputele Polonia – Cehia, Ungaria – Suedia, Argentina – Norvegia (grupa B), Tunisia – Brazilia, Muntenegru – Rusia, Japonia – Danemarca (C), Camerun – Serbia, China – Olanda, Coreea de Sud – Germania (D).
Programul în continuare al partidelor în grupa A, la Trier, este: Franţa – Paraguay, România – Spania, Slovenia – Angola (5 decembrie), România – Angola, Spania – Franţa, Paraguay – Slovenia (7 decembrie) şi Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franţa – România (8 decembrie).
Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.
După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii.
La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.
Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.