Antena LIVE

Curs valutar

Update

Formula 1: Max Verstappen a câștigat fără emoții Marele Premiu al Arabiei Saudite. Cursa a fost LIVE în AntenaPLAY

Pilotul olandez Max Verstappen a câștigat fără emoții Marele Premiu al Arabiei Saudite! Cursa de la Jeddah a fost live în AntenaPLAY.

De la 09.03.2024, 20:34
Formula 1: Max Verstappen a câștigat fără emoții Marele Premiu al Arabiei Saudite. Cursa a fost LIVE în AntenaPLAY Profimedia Images

Max Verstappen s-a impus şi în a doua etapă a sezonului din Formula 1, după victoria obţinută în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Pilotul Red Bull a făcut o nouă cursă excelentă şi a obţinut a doua victorie pe circuitul de la Jeddah, după ce s-a mai impus aici şi în 2022. Pilotul olandez a fost urmat de coechipierul Sergio Perez, în timp ce podiumul a fost completat de Charles Leclerc, cel care şi-a luat revanşa pentru cursa de săptămâna trecută din Bahrain. Monegascul a luat şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur, transmite AS.RO.

Oscar Piastri, pilotul celor de la McLaren, a încheiat pe locul 4 cursa, în timp ce Fernando Alonso (Aston Martin) şi George Russell (Mercedes) au încheiat pe locurile 5, respectiv 6.

UPDATE. Pilotul Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Arabiei Saudite! Olandezul a făcut o cursă perfectă la Jeddah.

UPDATE. Tur 35/50: Oscar Piastri l-a depăşit pe Lewis Hamilton înaintea primului viraj, dar pilotul McLaren a frânat târziu şi a ieşit de pe circuit, fiind nevoit să cedeze poziţia septuplului campion mondial.

UPDATE. Tur 32/50: Penalizat în două rânduri, Kevin Magnussen a reuşit să ţină mai mulţi piloţi în spatele său şi a creat o diferenţă considerabilă între aceştia şi Niko Hulkenberg, colegul său de la Haas. Pilotul german a intrat astfel la boxe şi şi-a păstrat poziţia.

UPDATE. Tur 24/50: Aproape de jumătatea cursei, pilotul Max Verstappen şi-a îmbunătăţit timpul pe tur. Triplul campion mondial a înregistrat timpul de 1:32.792.

UPDATE. Tur 16/50: Sergio Perez a fost penalizat cu 5 secunde pentru unsafe release.

UPDATE. Tur 15/50: Charles Leclerc a urcat pe locul 4, după ce l-a depăşit pe Lewis Hamilton.

Tur 13/50: Max Verstappen a revenit pe primul loc în Marele Premiu al Arabiei Saudite, după ce l-a depăşit pe Lando Norris. La câteva secunde distanţă, Sergio Perez l-a depăşit şi el pe Lewis Hamilton şi a urcat pe locul 3.

UPDATE. A început cursa de la Jeddah!

Puteţi urmări cursele pe link-urile de mai jos:

https://antenaplay.ro/live/formula-1-live

https://antenaplay.ro/live/formula-2-live

https://antenaplay.ro/live/formula-3-live

Aceasta este pentru prima oară când pilotul Red Bull obţine pole position la Marele Premiu al Arabiei Saudite. Circuitul de la Jeddah a devenit astfel al 20-lea de pe care porneşte primul în carieră. El este pe locul 4 într-un top al piloţilor cu cele mai multe poluri pe circuite diferite, depăşindu-l pe Michael Schumacher.

Marele Premiu al Arabiei Saudite e în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY

Charles Leclerc va porni al doilea la Jeddah. Este pentru a 14-a oară din 2022 până acum când Verstappen şi Leclerc iau startul de pe prima linie a grilei. Sergio Perez va porni al treilea, în timp ce Fernando Alonso va fi al patrulea la startul din Arabia Saudită.

Max Verstappen a doborât în calificările de la Jeddah şi cel mai rapid timp al unui tur, din 2021 până acum. El a rulat în 1.27.472. Precedentul record îi aparţinea lui Lewis Hamilton, din 2021, 1.27.511. Sergio Perez obţinuse cei mai buni timpi în 2022 şi 2023, 1.28.200, respectiv 1.20.265.

Pentru Max Verstappen, acesta este al 34-lea pole position al carierei, el întrecându-i pe Jim Clark şi Alain Prost şi fiind pe locul 5 într-un top all time, după Lewis Hamilton (104), Michael Schumacher (68), Ayrton Senna (65) şi Sebastian Vettel (57).

Carlos Sainz, marele absent de la Jeddah

Pilotul echipei Ferrari, Carlos Sainz, nu va participa la Marele Premiu al Arabiei Saudite, din acest weekend, fiind diagnosticat cu apendicită, astfel că trebuie să fie operat, a anunţat vineri echipa italiană de Formula 1.

Sainz, care va pleca de la Ferrari la sfârşitul sezonului, locul său urmând să fie luat de Lewis Hamilton, a terminat pe locul al treilea cursa din debutul sezonului, în Bahrain, în spatele celor doi piloţi de la Red Bull, Max Verstappen şi Sergio Perez.

"Începând cu FP3 şi pentru restul acestui weekend, el va fi înlocuit de pilotul de rezervă Oliver Bearman", a precizat Ferrari într-un comunicat.

Pilotul de rezervă Bearman, care pilotează pentru Prema Racing în Formula 2, a trecut prin Ferrari Driver Academy. Britanicul în vârstă de 18 ani a terminat pe locul şase în campionatul piloţilor de Formula 2 în sezonul trecut. El va porni de pe locul 11 al grilei de start de la Jeddah.

Gianluigi Buffon l-a premiat pe Max Verstappen

Gianluigi Buffon l-a premiat pe Max Verstappen, după ce a obținut pole position-ul, la finalul calificărilor, la Marele Premiu de Formula 1™ al Arabiei Saudite.

La această ceremonie a fost prezent Gianluigi Buffon, fostul portar care a câștigat Cupa Mondială din 2006 alături de echipa națională a Italiei. Buffon și Verstappen au semnat respectivul trofeu, iar mai apoi s-au lăsat fotografiați de jurnaliștii prezenți la fața locului.

"A fost o zi foarte bună. Am îmbunătățit mașina peste noapte, am atacat virajele cu viteză mare. Acesta este un circuit unde ai nevoie de încredere în mașină. Astăzi m-am simțit confortabil cu mașina. Am fost foarte fericit de cum am făcut tururile. A fost foarte bine, mașina s-a comportat excelent.

După cum am mai văzut, au fost curse nebune aici. Multă lume spune că e ușor, dar aici nu este cazul. Sper ca mașina să funcționeze excelent și mâine", spunea Max Verstappen, după sesiunea de calificări.

Toate informaţiile despre Formula 1, Formula 2 şi Formula 3 sunt în secţiunea de pe AS.ro Puteţi urmări în direct antrenamentele, calificările şi cursele din Formula 1, Formula 2 şi Formula 3 în canalele din AntenaPLAy. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

formula 1 formula 2 formula 3
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Cele două orașe din România care nu se suportă deloc. Nici nu vor să audă...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Patru ZODII vor încheia această lună în forță. Nativii acestora au parte de...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Colonelul zis «Tigrul» s-a îmbătat și a trimis zeci de oameni la moarte,...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024