Două meciuri de la Cupa Mondială de rugby, anulate din cauza taifunului Hagibis. Reacţii virulente ale oficialilor echipelor
World Rugby, Federaţia Internaţională de Rugby, a luat, vineri, o decizie istorică, respectiv aceea de a anula două partide care urmau să se joace în ultima etapă a fazei grupelor de la Cupa Mondială de rugby.
De Cristi Ioniţă la 10.10.2019, 16:39- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
World Rugby, Federaţia Internaţională de Rugby, a luat, vineri, o decizie istorică, respectiv aceea de a anula două partide care urmau să se joace în ultima etapă a fazei grupelor de la Cupa Mondială de rugby.
Noua Zeelandă - Italia şi Anglia - Franţa sunt meciurile care nu se vor mai disputa, din cauza taifunului Hagibis.
Anularea de meciuri, premieră istorică la Cupa Mondială de rugby
Pentru cele două partide s-a stabilit un scor egal, 0-0, urmând ca punctele să fie împărţite.
În aceste condiţii, Anglia şi-a asigurat câştigarea Grupei C, urmând să joace în sferturile de finală cu ocupanta locului 2 din Grupa D, în timp ce Noua Zeelandă a trecut peste Africa de Sud şi câştigă Grupa B, urmând să joace în sferturi cu locul 2 din Grupa A.
Cum era de aşteptat, au apărut şi reacţii din partea echipelor implicate în aceste meciuri, iar cele mai multe sunt împotriva deciziei luate de World Rugby, chiar dacă toată lumea este de acord că siguranţa spectatorilor şi a jucătorilor este primordială.
Culmea, printre cei mai virulenţi sunt italienii, care sperau, chiar dacă aveau şanse minime să producă o surpriză, să-şi încerce norocul împotriva Noii Zeelande.
Dacă băteau italienii cu punct bonus ofensiv, se calificau în sferturi, alături de Africa de Sud şi în dauna Noii Zeelande.
Oficialii echipelor, nemulţumiţi de decizia World Rugby
Şi chiar dacă nu băteau, pentru italieni ar fi fost o mândrie să joace împotriva All Blacks, mai ales că ar fi fost meciul de retragere al legendarului căpitan Sergio Parisse.
De altfel, acesta a acuzat faptul că "dacă Noua Zeelandă avea nevoie de patru sau cinci puncte din acest meci, în mod sigur el nu ar mai fi fost anulat şi s-ar fi găsit o soluţie să se joace".
Nici francezii nu sunt foarte mulţumiţi de decizia World Rugby, chiar dacă la ei nu contează chiar atât de mult rezultatul confruntării cu Anglia pentru că oricum în sferturi ar fi dat peste un adversar super tare, indiferent că vorbim despre Ţara Galilor sau Australia.
Totuşi, "cocoşii galici" sperau la o victorie de moral după meciuri mai puţin reuşite împotriva Argentinei sau reprezentantei statului Tonga.
Nu în ultimul rând, oficialii All Blacks nu sunt nici ei foarte mulţumiţi de decizia World Rugby pentru că ar fi vrut, împotriva Italiei, să-şi încălzească motorul pentru confruntările extrem de importante din fazele eliminatorii.
Rămâne de văzut ce se întâmplă şi cu celelalte meciuri care mai sunt de jucat din ultima etapă a fazei grupelor.
Sferturile de finală de la Cupa Mondială de rugby, în weekend-ul 19-20 octombrie
Un caz aparte îl reprezintă confruntarea dintre Japonia şi Scoţia, de duminică, de la Yokohama, duelul care ar trebui să se joace cu calificarea în sferturi pe masă.
Însă meciul este programat într-un oraş de unde a fost anulat deja Anglia - Franţa, iar specialiştii meteo anunţă că Yokohama este, practic, una dintre ţintele taifunului Hagibis.
Cum sferturile de finală sunt programate pentru weekend-ul 19-20 octombrie, meciul nu poate fi amânat decât pentru cel târziu data de marţi, 15 octombrie, însă în acest caz se pune problema dacă echipa învingătoare va mai avea timp la dispoziţie pentru a se recupera pentru jocul din sferturi, ca să nu mai punem la socoteală şi diferenţa mare dintre zilele de pauză avute la dispoziţie de combatante.