Cercetarea românească a smuls, și în acest an, Marele Premiu, la EUROINVENT
Și în acest an, Marele Premiu EUROINVENT a fost câștigat de o echipă de cercetători din România. Acesta a fost câștigat de o echipă a Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore Popa” din Iași, cu o lucrare inovatoare: „Orteză inteligentă pentru corectarea defectelor posturale”.
De Redactia Observator la 24.05.2021, 18:21Premiul, în valoare de 10.000 de lei, a fost oferit de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Invenția prezintă un grad ridicat de utilitate pe piața dispozitivelor medicale de corecție posturală, motiv pentru care a fost apreciată de către comisia de cercetare a Senatului Științific, ca fiind un proiect merituos pentru decernarea Marelui Premiu EUROINVENT.
”Senatul Științific sprijină activitatea cercetătorilor români cu activitate în domeniul alimentar, medicină, nutriție, conservarea mediului, a căror invenții si inovații pot contribui la creșterea calității vieții. Obiectivele Senatului Științific sunt de a promova brevetele românești și de a susține transferul tehnologic al invențiilor cu un impact major în viața social-economică”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Autorii lucrării sunt: Asist. Univ. Dr. Catalina Luca, Asist. Univ. Doru Andrițoi, Bioinginer Drd. Robert Fuior și Conf. Univ. Călin Corciovă, Prodecan al Facultății de Bioinginerie Medicală.
Salonul Internațional de Invenții EUROINVENT de la Iași este considerat de specialiști cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei. Acesta este organizat anual de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, sub egida IFIA, WIIPA, sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Premiile câștigate anul acesta la EUROINVENT, de către cercetătorii români, demonstrează că, cercetarea românească se bucură de o comunitate dinamică, foarte bine conectată internațional, de specialiști de mare valoare și de idei validate internațional.