Descoperire revoluţionară în Africa. Cercetătorii au găsit în premieră o specie de insectă care poate mânca plastic
Larva mealworm, din Kenya, poate consuma polistiren, ceea ce poate ajuta, pe viitor, mediul, scrie Science Alert, care citează The Conversation.
De Redactia Observator la 12.11.2024, 18:19- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cât economisim dacă punem deoparte 1 leu pe zi, timp ce 5 ani. Cum să împărţim banii ca să nu trăim de la o lună la alta
O descoperire recentă aduce vești bune în ceea ce privește lupta împotriva poluării cu plastic: larva mealworm, o insectă nativă din Kenya, s-a dovedit capabilă să consume polistiren.
O echipă de cercetători de la Centrul Internațional de Fiziologie și Ecologie a Insectelor a identificat trăsătura acestei specii de a degrada plasticul, fiind pentru prima dată când o insectă africană demonstrează o astfel de abilitate.
Polistirenul este un material plastic utilizat pe scară largă în ambalaje alimentare și industriale, dificil de descompus prin metode tradiționale. Cercetătorii au descoperit că larvele mealworm pot consuma polistiren cu ajutorul bacteriilor din intestin, care ajută la descompunerea acestuia.
Studiul a demonstrat că o dietă combinată de polistiren și tărâțe le-a ajutat pe larve să consume plasticul mai eficient și să supraviețuiască mai bine decât cele hrănite exclusiv cu polistiren.