Cercetătorii, foarte aproape să producă un medicament din "Tunetul lui Dumnezeu", planta care poate trata obezitatea
Pierderea în greutate afectează zeci de milioane de persoane din întreaga lume, iar un tratament pentru obezitate ar însemna o descoperire epocală pentru cercetători. Îngrijorător, această cifră pare să continue să crească.
De Redactia Observator la 05.09.2018, 17:33Pierderea în greutate afectează zeci de milioane de persoane din întreaga lume, iar un tratament pentru obezitate ar însemna o descoperire epocală pentru cercetători. Îngrijorător, această cifră pare să continue să crească.
Însă, un medicament care care să atenueze foamea fără a provoca efecte secundare semnificative pare a fi tot mai posibil, pentru că, potrivit unui nou studiu, cercetătorii germani au identificat o cale.
Un medicament pentru obezitate este atât de greu de obţinut, pentru că există zeci de cauze , care trebuie abordate înainte de a obţine schimbări semnificative privind pierderea în greutate.
Există factori metabolici, psihologici, sociali și genetici ai obezității și aceștia pot fi prezenți la indivizi cu obezitate în grade diferite.
Astfel, dacă ar exista un medicament simplu, eficient din punct de vedere al costurilor, care să reducă în siguranță pofta de mâncare pe termen lung, ar putea face o mare diferență.
Medicamentul are la bază Celastrol, o substanţă produsă de planta Tripterygium wilfordii (Tunetul lui Dumnezeu), nativă din China de Sud. Oamenii de stiinta au descoperit ca, la soarecii obezi, acest compus a activat centre de satietate sau zone ale creierului care transmit semnalul organismului că stomacul este plin. În mod eficient, elimină complet foamea.
Studiul cel mai recent privind aspectul celastrolului și impactul său asupra obezității este publicat în revista "Diabetes".
"Administrarea celastrolului a dus la un consum mult mai mic de alimente. În mod corespunzător, am observat o pierdere medie de aproximativ 10% din greutatea corporală în decurs de o săptămână".
Dr. Pfluger este convins că celastrolul va funcționa în același mod. El explică că sistemul de leptină la șoareci este aproape identic cu cel la om, deci speranțele sunt ridicate.
S-ar putea să nu trebuie să așteptăm prea mult, pentru că studiile la om sunt deja în curs de desfășurare în S.U.A.