5 metode prin care poți să îți faci vechiul telefon să arate și să funcționeze ca unul nou
Cu toții am vrea sa avem ultimul tip de telefon care sa arate impecabil și să funcționeze rapid, însă nu întotdeauna e la îndemână varianta achiziționării unuia nou.
De Redactia Observator la 12.07.2018, 15:41Cu toții am vrea sa avem ultimul tip de telefon care sa arate impecabil și să funcționeze rapid, însă nu întotdeauna e la îndemână varianta achiziționării unuia nou. Din fericire, în situația asta, există câteva trucuri simple care te vor ajuta să îmbunătățești nu doar aspectul, ci și modul de funcționare al telefonului.
Iată care sunt acestea:
Caută o baterie nouă
E adevărat că telefoanele vechi pot avea probleme, iar una dintre cele mai comune este cea a bateriei. Conform celor de la techadvisor.co.uk, producătorii de smartphone-uri susțin că durata de viață a unei baterii este cuprinsă între 300 și 500 de cicluri de reîncărcări, iar asta înseamnă că cel mai probabil bateria telefonului va începe să te lase după trei sau, cel mult, cinci ani.
Atunci când vezi că bateria nu mai ține nici măcar cât să termini de verificat mesajele de pe Facebook, soluția cea mai simplă este să o schimbi. Iar dacă tot ai schimbat bateria, ține cont că aceasta nu trebuie să fie mereu încărcată complet. Încărcarea completă a bateriei în mod constant e una din cauzele care îi scurtează durata de funcționare.
Adaugă mai multă capacitate de stocare
Un telefon pe care îl folosești deja de ceva timp, cel mai probabil are memoria plină cu fotografii, muzică, jocuri sau aplicații de care ai nevoie și pur și simplu nu le poți șterge. În situația în care ștergerea lor nu reprezintă o soluție pentru tine, poți oricând să schimbi cardul de memorie cu unul mai performant și cu mai mult spațiu de stocare.
Partea bună e că producătorii de astfel de carduri de memorie și-au îmbunătățit performanțele produselor oferite, astfel că poți chiar să alegi carduri SD cu o memorie de 128, 200, 256 și chiar și 400 GB.
Încearcă aplicații pe care nu le-ai mai folosit până acum
Acum, că ai la îndemână mai mult spațiu pe care poți să îl folosești cum vrei tu, poți profita de acest lucru ca să încerci noi aplicații. Iar dacă vorbim de aplicații, există tot felul de programe care ne ușurează viața de zi cu zi, așa cum ar fi cele de internet banking, planificare dietă și fitness, monitorizarea timpului petrecut pe telefon sau cantitatea de apă pe care o bei zilnic.
Mai mult, există și alte aplicații care ne ajută să ne protejăm telefonul atunci când apar situații neprevăzute, ca în cazul furtului sau recuperarea datelor din telefon când am șters din greșeală mesajele sau toate pozele din vacanță.
Schimbă-i husa protectoare
Pe lângă aspectul estetic, husa pentru telefon are și un rol practic, acela de a-ți proteja telefonul în cazul unui impact. În plus, dacă deja ți-ai lovit carcasa și s-a crăpat în câteva locuri, husa protectoare te ajută să ascunzi micile crăpături.
Alege o carcasă în funcție de preferințele tale, indiferent că e într-o singură culoare sau e plină cu fructe și flori colorate. Dacă vrei un model deosebit, poți să alegi o husă din silicon 3D.
Folosește o baterie wireless
Un ultim truc simplu prin care poți să îți transformi vechiul telefon într-unul modern este să alegi și un încărcător pe măsură, adică unul wireless. Chiar dacă încărcătorul nu este în totalitate un dispozitiv wireless, deoarece trebuie să îl conectezi la o priză, cel puțin nu mai trebuie să îți ții și telefonul conectat la un cablu.
Conform celor de la digitaltrends.com, există încărcătoare wireless pentru mai multe tipuri de smartphone-uri, iar pentru telefoane care nu pot fi conectate direct la un astfel de încărcător, există dispozitive sau carcase speciale pe care le poți atașa telefonului și care permit încărcarea wireless.
Sursă foto: Shutterstock