Antena LIVE

(P) 6 metode prin care poți să-ți promovezi afacerea

Ești manager sau antreprenor? Cu siguranță știi că o afacere nu se poate dezvolta fără promovare. Oricât ai aștepta să vină clienții la tine și să-și descopere produsele sau serviciile, tot mai multe rezultate vei obține dacă vii în întâmpinarea nevoilor lor și le prezinți ceea ce faci.

De la 19.03.2021, 15:11
6 metode prin care poți să-ți promovezi afacerea https://www.piqsels.com/

În istoria îndelungată a marketingului au fost testate o mulțime de strategii offline și metode de promovare online, însă scopul acestora a fost dintotdeauna același: creșterea brandului și atragerea și fidelizarea clienților. Pentru a spori vânzările companiei tale este de preferat să te bazezi pe mai multe metode de promovare. Iată câteva modalități eficiente prin care poți să-ți faci reclamă:

1. Utilizarea materialelor promoționale

Cu toate că mulți antreprenori mizează foarte mult pe promovarea online, nu toată lumea are acces la internet. În funcție de specificul business-ului tău și publicul țintă, s-ar putea să-ți fie de folos bannerele, pliantele, afișele sau autocolantele auto. Toată lumea a auzit de flyere și broșuri, iar acele mici hârtii colorate care conțin puțin text, imagini și date despre produsele sau serviciile firmei tale pot fi extrem de eficiente în cazul unei afaceri locale. De exemplu, dacă deții un restaurant, împărțirea unor pliante poate crește considerabil rata de succes a localului, însă acest lucru nu este la fel de productiv pentru un magazin online. Utilizarea materialelor promoționale reprezintă o metodă de promovare clasică, relativ ieftină, dar de mare impact.

2. Comunicate de presă

Urmează să lansezi noi produse sau servicii ori să participi la un eveniment important? Transformă activitățile interne în publicitate prin transmiterea unor comunicate de presă către publicațiile și website-urile de știri care au tangență cu domeniul de activitate al companiei tale. Încearcă să găsești întotdeauna subiecte care să stârnească interesul presei și, implicit, al cititorilor, însă ai grijă să alegi cum trebuie publicațiile pentru a ajunge la potențialii clienți.

3. Email marketing

Această metodă de promovare poate fi inclusă în categoria “Oldie, but goldie!”. Cu toate că este una dintre cele mai vechi strategii de marketing online, încă se numără și printre cele mai eficiente. În momentul în care vrei să le comunici clienților informații cu privire la noile produse sau servicii, promoții, oferte, reduceri sau alte tipuri de campanii, poți să ajungi cu ușurință la persoane din targetul tău, direct în căsuța lor de email. Mai mult, ai posibilitatea de a include pe site-ul companiei tale un buton vizibil pentru a abonare la newsletter, astfel încât clienții tăi să aleagă chiar ei să primească reduceri de nou membru, vouchere, reduceri, etc.

4. Social Media

Rețele sociale au devenit atât de importante printre utilizatori încât am putea spune că, atât în postura de brand cât și de om, dacă nu ai un cont social media, nu exiști. Și, dacă ne gândim că ai ocazia de a interacționa foarte ușor cu clienții și de a-i cunoaște fără niciun cost sau cel mult cu mici cheltuieli, de ce să nu profiți de această șansă?! Platforme precum Facebook, Twitter, LinkedIn sau Instagram îți oferă oportunitatea de a ajunge la audiența ta. Ai posibilitatea de a-ți face cunoscute produsele sau serviciile, însă totul prin intermediul unei strategii de promovare atent gândite, care include conținut de calitate, relevant și cu potențialul de a deveni viral.

5. Networking

O bună variantă de promovare o reprezintă și networking-ul. Participă la conferințe din domeniul de activitate al firmei, găzduiește evenimente proprii sau folosește-te de prieteni care să te recomande celor interesați. Mai exact, vorbim de strategia word-of-mouth marketing, respectiv promovarea din gură în gură. Încearcă să-i faci pe oamenii din jurul tău să te recomande altor persoane atunci când știu că alții pot avea nevoie de serviciile pe care le oferi.

6. Optimizare SEO

Fără îndoială cuvântul SEO a ajuns și la urechile tale în ultima vreme. Dacă nu știi exact despre ce este vorba, află că este o prescurtare a expresiei “search engine optimization”, care face referire la încorporarea de cuvinte cheie ce au legătură cu produsele sau serviciile de pe site-ul companiei tale astfel încât utilizatorii să ajungă mai repede la tine atunci când caută acei termeni în motoarele de căutareprecum Google.

Rezultatele pe care poți să le obții prin aceste metode de promovare nu vor fi vizibile peste noapte, însă dacă ești perseverent și, mai ales, aloci și un buget pentru marketing, business-ul tău va crește semnificativ. Cu siguranță există o mulțime de strategii la care poți apela, de aceea nu trebuie să excluzi din start nicio variantă pentru că fiecare dintre ele are rolul de a-ți extinde afacerea.

Ți-a plăcut acest articol?

Întrebarea zilei
Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Catastrofa care a contribuit la căderea civilizației mayașe – studiu
spotmedia.ro
Publicat 29.04.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
O nouă eliminare la Chefi la cuțite! Ce concurent a părăsit competiția:...
A1
Publicat 30.04.2024
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află...
CaTine
Publicat 02.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi...
Click.ro
Publicat 30.04.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Billie Eilish a anunțat turneul „Hit Me Hard and Soft”. Seria de spectacole...
ZU
Publicat 01.05.2024
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Hello taste
Publicat 02.05.2024
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată
Deparinti
Publicat 30.04.2024
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora...
ziare.com
Publicat 30.04.2024
Melisa Döngel, dezvăluiri despre rolul vieții. Ce stea de cinema visează să...
Happy
Publicat 01.05.2024
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla
Medicool
Publicat 01.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024