Antena LIVE

(P) Big Data și mobilitatea sustenabilă

Nu mai este nicio noutate că era digitalizării, a 4-a revoluție industrială a impus redefinirea modului în care facem lucrurile, a comportamentului organizațiilor și a sistemelor în cadrul cărora operează. Această revoluție industrială 4.0 se bazează pe tehnologii sofisticate sau grupuri de tehnologii, cum ar fi Internet of Things (IoT), big data, cloud computing, blockchain, imprimare 3D, AI, AR, robotică autonomă și coboți.

De la 12.07.2022, 16:30

Din punct de vedere managerial, investiția în gestionarea Big Data  nu mai este un ”nice-to-have”, ci o necesitate pentru crearea de avantaje competitive față de companiile care aleg să nu le folosească sau care nu au capacitatea de a le folosi eficient. Big Data deschid granițele dintre industrii și schimbă dinamica competitivă, permițând companiilor să-și transforme modelele de afaceri și să găsească noi oportunități pentru fluxurile de venituri, clienți, produse și servicii. Este deja cunoscut faptul că utilizarea Big Data  pe scară largă  este unul dintre cei mai puternici factori de promovare a productivității, eficienței și inovației. Totuși, există puține discuții care se concentrează asupra posibilităților oferite de analiza datelor de a stimula și susține implicarea organizațiilor în inițiative ecologice și în definirea unei strategii sustenabile.

Transporturile și impactul asupra mediului

Activitățile de transport afectează oamenii și mediul natural într-o foarte mare măsură. Aceasta este una dintre industriile cu cel mai mare impact asupra mediului și, în ultimii ani, a fost supusă unor restricții normative din ce în ce mai mari. Din acest motiv, companiile care activează în această industrie sunt forțate să facă față provocării ecologice, implementând și dezvoltând inovații ”verzi” chiar dacă este nevoie de un efort mare și de o schimbare a tehnologiilor și modelelor de afaceri existente. Transportul inteligent, care combină diferite soluții și opțiuni (transport public, car-sharing, servicii de închiriere de mașini, taxiuri și un sistem de închiriere biciclete), eficientizarea consumului de carburant, urmărirea comportamentului șoferilor, sunt doar câteva dintre modalitățile de a satisface nevoile organizaționale în același timp generând beneficii pentru mediu, inclusiv aer mai curat, mai puține accidente, mai puțină aglomerație.

Viziunea TrackGPS

Divizia TrackGPS din cadrul Arobs Transilvania Software, prețuiește inovația și prioritizează siguranța și grija față de mediu. În acest sens, de 16 ani oferă clienților săi o soluție de monitorizare și management al flotei care s-a îmbunătățit continuu atât în direcția creșterii eficienței operaționale, cât și în dezvoltarea unei politici organizaționale de conducere defensivă și ecologică. Zilnic, este generat un volum impresionant de date despre numărul de opriri, locația vehiculelor, viteza acestora, consumul de combustibil, până la stilul de condus al șoferilor. Colectarea acestor informații are o importanță crescută pentru generarea de analize care ajută managerii să ia cele mai bune decizii pentru reducerea costurilor, creșterea siguranței angajaților și reducerea amprentei de carbon.  

Transportul inteligent nu are nevoie doar de IT, aplicații și facturare inteligentă, ci și de inovație și cercetare, ca una dintre forțele motrice din spatele tranziției către o mobilitate inteligentă și sustenabilă. Tocmai de aceea, TrackGPS investește în dezvoltarea arhitecturii specifice colectării, stocării, analizei și reprezentării Big Data pentru a servi obiectivelor clienților și provocărilor normative în domeniu.

Soluții și funcționalități dezvoltate de TrackGPS în direcția conducerii defensive și mobilității sustenabile

Soluția Comportament șofer implică monitorizarea datelor cu privire la cât de des apasă șoferii pedala de accelerație și frână, perioada în care merg la ralanti, frânarea bruscă pentru evitarea pericolelor, numărul și durata depășirilor. Toate aceste date, odată observate de către managerul flotei, contribuie la evaluarea  comportamentului șoferilor. Se pot corecta evenimente precum staționările îndelungate cu motorul pornit, utilizarea în exces a climei, virajele necontrolate, neadaptarea vitezei.De asemenea, se pot implementa programe de instruirecu privire la conducerea defensivă (estimarea și prevenirea riscului de accident) sau recomandări cu privire la cele mai eficiente metode prin care se pot reduce substanțial emisiile de carbon (ex: oprirea motorului chiar și pentru perioade scurte de staționare).  Studiile ultimilor ani arată că monitorizarea permanentă a comportamentului șoferilor va reduce amprenta de carbon cu până la 18%.

Soluția Car Sharing pune la dispoziția companiilor posibilitatea de alocare eficientă a vehiculelor din flotă printr-un sistem de ticketing intern pentru angajații care au dreptul să utilizeze mașinile companiei. Ei pot crea, urmări sau anula o rezervare în funcție de necesități, contribuind astfel la decongestionarea traficului și reducerea noxelor. Managementul tichetelor de rezervare (acceptul sau refuzul cererii) va putea fi realizat de către managerul de flotă direct din aplicația TrackGPS.

Platforma TrackGPS oferă de asemenea, funcționalități avansate pentru un management eficient al rutelor. Astfel, orice flotă auto poate reduce consumul de carburant prin optimizarea traseului, în același timp contribuind la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Complementar, rapoartele complexe din cadrul soluției Consum carburant,  referitoare la consum, alimentări sau schimbări de nivel de rezervor ajută managerii de flotă să identifice incidentele care stau la baza consumului excesiv de combustibil și să ia deciziile necesare pentru remedierea acestora.

Ce au de câștigat companiile?

Conștientizarea nevoii de a acționa pentru atenuarea schimbărilor climatice și gestionarea optimă a resurselor o putem realiza doar împreună. De aceea, soluțiile oferite presupun optimizarea funcționalităților, spre un ansamblu de resurse sustenabile având în centru grija pentru mediul înconjurător.

TrackGPS recunoaște nevoia de schimbare și lucrează continuu pentru a susține obiectivele clienților săi, dar și pentru a-i ajuta să-și desfășoare activitatea respectând normele legale, păstrând mereu perspectiva asupra obiectivelor globale.

Câteva dintre beneficiile unor alegeri îndreptate către mobilitatea sustenabilă:

Bineînțeles, cel mai mare beneficiu este să înțelegem că transportul inteligent nu mai e o chestiune de opțiune, ci o necesitate.

Află mai multe despre soluțiile oferite de TrackGPS la telefon: 0374 714 805 sau email: presales@trackgps.ro. Solicită acum o ofertă personalizată pentru flota ta 4.0!

Ți-a plăcut acest articol?

digitalizare gps transport
Întrebarea zilei
V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Singura gară din țară care a fost construită ca o insulă. Deservea două...
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Ce trebuie să știe toți românii care returnează ambalaje SGR. Este obligația...
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață
spotmedia.ro
Publicat 14.05.2024
Adevărul despre CEL MAI CONSUMAT aliment de români! Doctorul Vlad Ciurea:...
Gandul
Publicat 18.05.2024
Cum recrutează Moscova refugiați ucraineni pentru acte de sabotaj peste hotare....
Adevărul
Publicat 18.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate...
CaTine
Publicat 18.05.2024
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi...
spynews.ro
Publicat 18.05.2024
Atenție, imagini dure! Cea mai frumoasă prezentatoare, desfigurată înaintea...
GSP
Publicat 18.05.2024
Cel mai mare viciu al Mariei Cârneci. Interpreta de muzică populară nu s-a...
Click.ro
Publicat 18.05.2024
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu...
Useit
Publicat 18.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini...
Redacţia.ro
Publicat 16.05.2024
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un...
libertatea.ro
Publicat 18.05.2024
Kelly Clarkson a dezvăluit că pierderea ei în greutate este rezultatul...
ZU
Publicat 18.05.2024
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Hello taste
Publicat 18.05.2024
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți...
Deparinti
Publicat 18.05.2024
Noi reguli pentru țăranii care vând în piețe. ”Eram doctori...
ziare.com
Publicat 16.05.2024
William Levy revine în două proiecte profesionale noi. Actorul își continuă...
Happy
Publicat 16.05.2024
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii...
Medicool
Publicat 18.05.2024
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu,...
orangesport.ro
Publicat 12.05.2024