Antena LIVE

Curs valutar

Tot ce trebuie sa stii despre optimizarea SEO in 3 minute

Daca ai avea la dispozitie 24 de ore pentru a intelege totul despre lumea business-ului, cu siguranta ar trebui sa dedici macar trei minute optimizarii SEO, avand in vedere importanta acesteia.

De la 27.11.2019, 17:21
WhatsApp
Tot ce trebuie sa stii despre optimizarea SEO in 3 minute

Daca ai avea la dispozitie 24 de ore pentru a intelege totul despre lumea business-ului, cu siguranta ar trebui sa dedici macar trei minute optimizarii SEO, avand in vedere importanta acesteia. Si, chiar daca presupunem prin absurd ca nu ai auzit niciodata despre acest concept, tot trei minute iti va lua si tie sa ii intelegi scopul, definitia si mecanismele.

In fiecare dintre urmatoarele calupuri de 60 de secunde, iti vei imbogati cunostintele cu notiuni de baza despre Google, dar si Search Engine Optimization si marketing online - doua domenii care in ultima perioada incep sa se intrepatrunda din ce in ce mai mult.

Detii un business, esti pasionat de tehnologie, studiezi marketing la facultate sau vrei o cariera mai bine platita? In orice dintre situatii te-ai regasi, urmatoarele trei minute te vor ajuta sa evoluezi.

Minutul 1 - Care este scopul procesului de optimizare SEO?

Inainte de a vedea "cum se face SEO", este important sa intelegem scopul acestuia. Foarte multi au impresia ca SEO este un proces eminamente tehnic, care are drept scop influentarea botilor lui Google, pentru ca acestia sa listeze site-ul lor mai sus in paginile cu rezultatele cautarilor.

Altii pluseaza si spun ca, de fapt, optimizarea SEO se adreseaza in principal utilizatorilor, scopul fiind acela de a oferi acestora o experienta de navigare cat mai placuta.

Si unii, si altii au partial dreptate, insa niciuna dintre tabere nu precizeaza scopul final al procesului de optimizare SEO. Oricat de banal ar suna, raspunsul este acelasi ca in orice alta actiune legata de business: profitul.

Site-ul tau va ocupa pozitii mai bune in paginile cu rezultatele cautarilor din Google? Asta inseamna ca mai multi oameni il vor gasi efectuand cautari pe cuvintele cheie specifice domeniului de activitate. La randul sau, asta se traduce printr-un trafic mai mare pe site si, in consecinta, o posibilitate mai mare de conversie. Ce inseamna conversie? Inseamna finalizarea unei actiuni, de cele mai multe ori o achizitie, prin urmare profit.

Minutul 2 - Ce este optimizarea SEO?

In limba romana, termenul englezesc Search Engine Optimization este tradus printr-un pleonasm - optimizare SEO. Totusi, aceasta repetitie voita accentueaza un aspect important: acela ca vorbim despre un proces continuu, nu despre unul finit in timp.

Termenul "optimizare" inseamna imbunatatire permanenta, pentru ca intotdeauna se poate si mai bine si este practic imposibil sa ajungi pe prima pozitie in Google pe absolut toate cuvintele targetate. De altfel, chiar daca reusesti sa ajungi pe pozitia 1 cu un anumit cuvant cheie, nu trebuie sa opresti optimizarea SEO, pentru ca poti fi depasit cu usurinta de competitorii care inca investesc in aceasta activitate.

Tocmai din acest motiv, adevaratii profesionisti din marketingul online nu vor folosi niciodata expresii precum "campanie SEO", intrucat acest termen presupune o anumita limitare in timp. In schimb, se vor referi la "strategia SEO" dezvoltata pentru clientii lor, acest cuvant care implica si ideea de continuitate. Sintetizand, optimizarea SEO reprezinta totalitatea activitatilor specifice prin care pozitiile unui site in paginile cu rezultate din Google sunt imbunatatite constant si continuu.

Minutul 3 - Ce activitati implica optimizarea SEO?

Optimizarea SEO se imparte in doua mari categorii: on page totalitatea schimbarilor efectuate pe paginile site-ului tau/al business-ului) si off page (crearea de link-uri de pe site-uri cu mare autoritate si relevanta, catre site-ul respectiv).

Desi unii ar putea argumenta ca optimizarea on page este mai importanta, intrucat este vazuta drept fundatia unei case, iar pentru anumite brand-uri mari ar putea fi chiar si suficienta, pentru un business aflat la inceput de drum sau dintr-un domeniu in care concurenta este foarte mare putem considera ca ambele sunt la fel de insemnate.

Activitatea on page presupune optimizarea link-urilor, meta titlurilor si meta descrierilor, titlurilor, heading-urilor, imaginilor si continutului din paginile site-ului, conform strategiei de cuvinte cheie stabilite anterior.

Pe de alta parte, optimizarea off page se refera la crearea de continut original si relevant, in care sa inserezi link-uri catre site-ul tau si care sa fie publicat pe site-uri cu autoritate in domeniu. In momentul in care va "intalni" aceste link-uri, Google va transfera din autoritatea site-ului "gazda" catre site-ul tau.

Atat optimizarea on page, cat si off page pot fi privite si din perspectiva motoarelor de cautare, si a utilizatorilor. Pe de o parte, SEO il ajuta pe Google sa "inteleaga" despre ce este vorba in fiecare pagina a unui site, intrucat acesta nu le "vede" precum noi, ci drept insiruiri de caractere.

Pe de alta parte, utilizatorii vor fi mult mai atrasi de un site cu un continut bine structurat, original si interesant, iar experienta pozitiva ii va indemna sa cumpere produsele sau serviciile, dar si sa recomande site-ul apropiatilor lor.

Daca ai un ritm alert de citire, acest text nu ar fi trebuit sa iti ocupe cu mult mai mult de trei minute. Acum ca stii ce este optimizarea SEO, care este scopul sau si cat este de importanta, vei putea decide care este calea pe care o urmezi: fie contractezi o agentie de marketing online care sa preia aceasta activitate, fie te perfectionezi in cadrul unor cursuri SEO si apoi preiei singur fraiele optimizarii. Nici aceasta decizie nu ar trebui sa iti ia mai mult de 3 minute :)

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025