Ploile torenţiale au pus în pericol secţiile de votare din Mureş. O clădire a fost inundată (Video)
Ploile torenţiale aduc probleme şi în secţiile de votare. Desfăşurarea scrutinului într-o localitate din Mureş a fost pusă în pericol din cauza apei care a inundat clădirea unde era amenajată o secţie.
De Redactia Observator la 26.05.2019, 11:39Ploile torenţiale aduc probleme şi în secţiile de votare. Desfăşurarea scrutinului într-o localitate din Mureş a fost pusă în pericol din cauza apei care a inundat clădirea unde era amenajată o secţie. Iar în alte zone ale ţării fuioare uriaşe care seamănă cu tornadele au semănat panică printre români. După ce acum două zile, un vârtej i-a îngrozit pe locuitorii din Ialomiţa, imagini asemănătoare au fost filmate în alte două judeţe. Din fericire, au fost la marginea localităţilor şi nu au făcut victime, dar meteorologii emit de la o oră la alta avertizări de fenomene extreme.
În Mureş o rupere de nori a făcut ca întreaga localitate Torba, din comuna Magherani, să fie acoperită de ape în mai puţin de jumătate de oră. Viitura a măturat totul în cale. Curţi, case, dar şi secţia de votare din sat care a fost înfiinţată în căminul cultural.
Kacso Antal primar comuna Magherani: Am 66 de ani, dar niciodata o apa asa de mare. În centrul comunei era peste 1 m si latime in jur de 60 de metri. Trei drumuri, strazi comunale sunt distruse, a intrat apa in 36 de case.
Nagy Zsigmond subprefect judetul Mures: Apa s a retras, se lucreaza cu spor, membrii comisiei si-au pus cotul, au locatia respectiva si noi speram că procesul electoral se va desfasura in cond normale.
Colonel Buhăianu Cristian: Chiar daca momentan caminul cultural a fost afectat, procesul de vot nu va fi afectat in niciun fel. Dacă vremea rea loveşte din nou, secţia va fi relocată.
De altfel, vijeliile au făcut prăpăd în toată ţara. Lângă Focşani, un vârtej le-a dat fiori oamenilor.
Cerul s-a întunecat în mijlocul zilei şi părea că se uneşte cu pământul. Un alt fuior, asemănător, a fost filmat în Mărăcineni, judeţul Buzău. Cele două fenomene au fost surprinse la o zi după ce o altă tornadă a lovit Ialomiţa.
Din fericire, niciuna nu a provocat pagube aşa cum s-a întâmplat acum aproape o lună, când un vârtej uriaş a distrus 20 de case şi a răsturnat un autocar.
Furtunile şi fenomele meteo extreme seamănă nenoriciri în toată ţara. În judeţul Vaslui, o ambulanţă plecată să salveze un bolnav, a rămas împotmolită în nămol. Mai avea 600 de metri până să ajungă la adresa din Albeşti.
Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui: Şenilata avea misiunea de a transporta pe doamna doctor la pacient şi camionul de a scoate ambulanţa din noroi.
S-a pierdut astfel timp vital care într-o altă situaţie putea face diferenţa între viaţă şi moarte.
Carmena Piseru, medic Smurd: Pacientul era decedat, familia ştia şi au venit înaintea noastră cu o dacie. Noi ne-am luat echipamentul medical şi ne-am dus la casa acestuia.
Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii: Doamna doctor spune că pacientul avea rigiditate instalată de cel puţin trei ore. Nu putem vorbi de un deces pentru că nu a ajuns ambulanţa.
În judeţul Brăila, un cioban a murit ucis de fulger în timp ce mulgea oile, iar un trăsnet a aprins un adăpost de animale, în Suceava. Alte zone din ţară au fost devastate de inundaţii.
În Iaşi maşinile păreau că plutesc pe apă, iar pietonii au circulat de pe un gard pe altul. De la nord la sud covoare de gheaţă s-au aşternut pe câmpurile şi în grădinile oamenilor.
100.000 de oameni au rămas fără apă la robinet după ce malurile Someşului Mic s-au surpat şi au rupt conducta care alimentează oraşele Dej şi Gherla. Imediat, apa a dispărut de pe rafturile magazinelor.
ANM a emis alerte meteo cu efect imediat pentru 32 de judeţe unde pot apărea vijelii, ploi şi fenomene periculoase.